Lifestyle

Hoe werk ik aan school in de vakantie?

55

Jaaa, het is weer vakantie! Lekker uitslapen, alleen maar leuke dingen doen en plezier is het enige waar jij aan kan denken, want het is va-kan-tieeee! Toch? Nee, helaas komt die gigantisch zware proefwerkweek er weer aan… Nou, daar gaat de vrije tijd. Gelukkig hoef jij met een paar handige tips die vakantie helemaal niet op te geven!

leren in de vakantie

Het feit dat je binnenkort een belangrijk tentamen of proefwerkweek hebt, wordt vaak even vergeten aan het begin van de vakantie, want na die heftige schoolweken verdien jij even de rust. Geniet vooral het eerste weekend van de vakantie en geniet even flink van je vrije dagen. Slaap uit, lig de hele dag met een boek op de bank om vervolgens je vriendinnen gezellig in de avond te zien.

Helaas zul je binnenkort, in je vakantie, toch aan de bak moeten voor school. Dat maakt niet uit, want jij kunt nog genoeg van de vakantie genieten als je het goed verdeelt! Als je dadelijk allemaal goede cijfers hebt terug gekregen, is het al die moeite dubbel en dwars waard!

leren in bed

Leer in de ochtenden
Meestal als het vakantie is slaap je lekker uit, heerlijk in een warm bedje als het buiten extra koud is. Nu hoef je natuurlijk niet de wekker te zetten om zeven uur om super hard te gaan leren, maar sta gewoon eens een uurtje eerder op. Leg de avond van tevoren al je leerspullen klaar, zet je wekker en leg je leerspullen op schoot zodra je wakker wordt. Werk in bed aan een verslag op de computer of leer een vak. Zeg tegen je moeder hoelaat je ongeveer gaat beginnen en laat haar een lekker kopje thee brengen (zo kan ze je ook meteen wakker maken als je moeite hebt met opstaan).

Als jij zorgt dat je in de ochtenden aan school werkt, heb je nog de hele dag om allerlei leuke dingen te doen met je vriendinnen! Normaal zou je ‘toch maar’ in je bed liggen.

Verdeel je schoolwerk
Je kunt beter iedere dag een uurtje leren dan in een keer zeven uur achter elkaar. Zo leer je niet alleen beter, maar blijf je geconcentreerd en onthoud je veel meer informatie! Leer dus iedere ochtend van tien tot elf en beloon jezelf ’s middags met leuke dingen. Als je echt heel veel werkt hebt, kun je ook met jezelf afspreken dat je iedere dag twee uur aan school werkt, maar bedenk wel: het is vakantie! Gun jezelf de vrije tijd en rust lekker uit.

Rust uit
Zoals al gezegd is, rust lekker uit. Het is en blijft vakantie en deze zijn bedoeld om jou bij te laten komen van de heftige schoolweken en om jezelf te kunnen voorbereiden op de komende schoolweken. Dus ook al werk je een aantal uur aan school, geniet van je vrije uren door allerlei leuke dingen te doen!

oud en nieuw
Plan jezelf vrij met kerstmis en oud&nieuw! Jij hoort niet aan school te werken op deze leuke feestdagen ;-)

Maak een planning
Je kunt van tevoren een planning maken waarin jij uitstippelt welke vakken je wanneer wil doen. In het artikel ‘Hoe maak je een schoolplanning’ staan wat handige tips.

Je kunt natuurlijk ook na het leren gewoon opschrijven hoeveel uur jij aan school hebt gewerkt en welke vakken je hebt behandeld. Zo zie je bijvoorbeeld op zaterdag dat jij al tien uur aan school hebt gewerkt. Veel! Dus sla een dagje over en trakteer jezelf op iets leuks. Ga lekker even de stad in met je beste vriendin en trakteer jezelf op een warme kop chocomel.

Maak een deal met je paps en mams
Praat met je vader en moeder over het feit hoeveel jij voor school moet doen. Probeer een deal te sluiten om het leuker voor jezelf te maken. Zo kun jij bijvoorbeeld afspreken dat als jouw ouders je minimaal twee uur per dag aan school zien werken, ze jou trakteren op een weekendje weg! Zo leer jij veel en houdt je het ook leuk voor jezelf. Plus jouw vader en moeder zullen trots zijn en je graag mee willen nemen om je te belonen, leuk!

kerstmarkt
Laat je ouders je bijvoorbeeld mee nemen naar de kerstmarkt, super gezellig!

Leer zowel de moeilijke vakken als de makkelijke
Als je veel vakken moet leren, ga je je meer focussen op de moeilijke vakken met de gedachte: ‘Die makkelijke vakken lukken me toch wel’. Toch is het belangrijk dat jij jezelf ook focust op de makkelijkere vakken en probeert alles mee te pakken. Zo sta jij dadelijk niet voor verrassingen tijdens de proefwerken.

Ben jij van plan toch wat meer te leren, zorg dan voor voldoende pauzes en rust. Neem na ieder uurtje leren vijf minuten pauze. Na drie uur neem je een half uur pauze. Zo houd jij jezelf geconcentreerd. Voor meer concentratie tips neem je een kijkje in het artikel ‘Concentratie, check!’.

leren

Leer samen met je vriendinnen!
Spreek met je vriendinnen af voor huiswerkuurtjes! Ga met z'n allen lekker aan een verslag werken met een aantal repen chocolade, thee en koekjes. Zo houd jij het leuk voor jezelf, kun je iets aan hun vragen als je iets moeilijk vindt en ben je, ondanks het heel gezellig is, toch met school bezig.

Heb jij nog een handige hoe-werk-ik-aan-school-in-de-vakantie tip?

Bronbeeld: Weheartit

Door: Jitske

LOVE dit artikel
60 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

55 reacties

 • 2 jaar geleden fleurdk

  Leuk arikel Ik werk voor flexa plus

 • 3 jaar geleden Joyadai

  De regel van beloven er 5 minuten er aan te werken en zodra je bezig bent doe je het gewoon tot het eind

 • 3 jaar geleden Sandra & Jessica

  Voor vakantiewerk en stages in het buitenland neem een kijkje op

  www.worldwide-placements.com

 • 5 jaar geleden smartinameid

  nou ik bereid me voor voor de zomervakantie hoe verander ik make over tips contact me

 • 5 jaar geleden NEZ

  Haha nou met vriendinnen gaat m niet worden...dan kletsen we de hele dag door!

  Moet ook nog erg veel doen.

 • 6 jaar geleden shawn29

  Bedankt voor de tips!

  Gezien ik vaak een vrije dag heb, maar wel veel huiswerk voel ik me nu gemotiveerder om het meer te verspreiden. Ik ben zo'n last minute type wat liever niet denkt aan huiswerk tot het echt moet. Na mijn stage van een half jaar had ik echt moeite om weer gemotiveerd te raken. Dit is dit jaar gelukkig beter, en met deze tips gaat het alleen maar de juiste richting op denk ik

 • 6 jaar geleden KoekjeSnoepje

  De beste tip die ik kan geven is BEGINNEN. Stel je werk niet uit, van uitstel komt afstel. Begin gewoon aan iets, desnoods begin je eerst aan het makkelijkste/leukste vak en doe je daarna pas de moeilijkere. Heel veel succes!

 • 6 jaar geleden Sara

  dat had ik echt nodug dankje

 • 6 jaar geleden lara herenhof

  handigg, en superleuk,

  kijk ook op mijn site; beautylifenl.blogspot.nl

  x

 • 6 jaar geleden Eveline

  DANKJEWEL GIRLSCENE

 • 6 jaar geleden yulin

  HELP!!! ik zit ergens mee

  er zit een jongen bij mij in de klas en die vader is maandagavond overleden en ik zit er erg mee wat kan ik doen?

 • 6 jaar geleden Natasja

  Super handig! Ik heb morgen ook nog een dagje vrij en ben de hele week huiswerk vrij Morgen beginnen met leren voor volgende week hihi

 • 6 jaar geleden Brit

  Leuk artikel ! Heb na de vakantie toetsweek dus komt goed van pas

 • 6 jaar geleden Sabiena

  Ik ben nu bezig voor pww, geen idee hoe ik dit ga volhouden in de vakantie!

 • 6 jaar geleden mademoiselle

  Als dit artikel niet voor studenten bedoeld is dan is het helemaal goed. Mijn examens zijn na de vakantie dus ik moet tijdens de vakantie zo veel studeren.

 • 6 jaar geleden Musiciannotes

  Dat weekendje weg als je elke dag twee uur leert; belachelijk :')

  In dit artikel wordt net gedaan alsof het heel zielig is als je aan school moet werken. Jezelf heel de middag en avond belonen omdat je 's ochtends één uurtje geleerd hebt? Wtf...

 • 6 jaar geleden Bronzed

  Ik heb ook meteen proefwerkweek na de vakantie, en leren lukt tot nu toe echt niet, dus ik ga straks een weekplanning maken!

 • 6 jaar geleden DustySparkles

  @Lalala: In belgië hebben universiteiten én sommige hogescholen examens NA de kerstvakantie.

  Ik zit in mijn laatste jaar hogeschool, en hier heb ik dus ook een maand examens na de kerst.

  In mijn eerste 2 jaren hogeschool was het ook ervoor

 • 6 jaar geleden Horizon

  Zo kun jij bijvoorbeeld afspreken dat als jouw ouders je minimaal twee uur per dag aan school zien werken, ze jou trakteren op een weekendje weg!

  EHhh.. je leert voor jezelf.. niet om beloond te worden.

  Ik leer nu ongeveer 3 uur per dag, en in t weekend ga ik gewoon door..Niks weekendje weg eisen.

 • 6 jaar geleden anon

  handig moet een hele werkstuk maken over een saaie onderwerp :S

 • 6 jaar geleden Thenightreader

  Proefexamens na de vakantie, joy Thanks voor dit artikel, kan de tips wel gebruiken XD Maar nu ga ik echt van girlscene af en fijn een Engels examen maken, hoera

 • 6 jaar geleden TheFinal

  Studeren met vriendinnen is super gezellig! Niet altijd even productief, want iets van 2 uren duurt dan opeens 6-8 uren. Maar als je anders toch de hele dag met elkaar zou chillen, kan je daar net zo goed een paar uurtjes studie tussen schuiven

 • 6 jaar geleden Hilde

  heb ook se-week na de vakantie, maar godzijdank zit er nog een weekje tussen, dus deze week af en toe iets doen. succes guys x

 • 6 jaar geleden Y

  Hele handige tips! Ik heb na de vakantie Se-week én ik moet mijn profielwerkstuk net na de vakantie inleveren. Ik had al een soort plan gemaakt om er iedere ochtend 2 uurtjes aan te werken. Maar dit weekend rust ik eerst even uit

 • 6 jaar geleden beautiful-made

  Ik heb wel toetsweek na de vakantie, maar ik heb zoveel te leren dat een uurtje per dag echt niet genoeg is

 • 6 jaar geleden Lalala

  Een proefwerkweek ná de vakantie?? In België zijn de examens net voor de vakantie. (Tenzij op de universiteit ofzo)

 • 6 jaar geleden Jan

  Handig artikel!

 • 6 jaar geleden Slaolie

  Ik heb afgelopenweek een pww gehad!

 • 6 jaar geleden Magnificence

  Goed artikel, maar het meeste wist ik al en deed ik ook.

 • 6 jaar geleden Labrinth

  Dat haar op de eerste foto, wauw wauw.

 • 6 jaar geleden X'O

  Handig die tips ! Ik heb gelijk na de vakantie een se-week dus voor mij wordt het ook veeel leren deze vakantie.

 • 6 jaar geleden DustySparkles

  Mijn blok is ook vanaf vandaag begonnen, dus met 1 a 2 uurtjes per dag ga ik het helaas niet halen! en met een dagje overslaan na 10 uurtjes leren helaas ook niet.

  Dat wordt elke dag blokken blokken blokken om het allemaal gezien te kunnen krijgen voor de examens!

  Idd, ''lang leve het verderstuderen''...

 • 6 jaar geleden CottonCandy

  Ik heb geen huiswerk, maar nu drie weken blokperiode... Dat betekent dus totaal GEEN vakantie. Dus wie klaagt over enkele uren huiswerk, mag blij zijn dat hij nog überhaupt vakantie heeft... Vanaf je hogere studies heb je periodes van twee maanden non-stop studeren en stress.

 • 6 jaar geleden Belle

  Handige tips, ga ik zeker wat aan hebben (-;

 • 6 jaar geleden Dream

  ik heb wel veel huiswerk voor na de vakantie

  wel heel leuk geschreven trouwens!

 • 6 jaar geleden tatiani

  bij ons heb je geen huiswerk ofsow in de vakantie gelukkig!

 • 6 jaar geleden Lenthe

  pffff ik heb examens na de kerstvakantie, vandaag is de blok officieel begonnen. Nou moet ik van 's morgens vroeg (kwart voor tot half 10 's avonds leren

  Leuk is anders, maar dat heb je als je verder studeert.....

 • 6 jaar geleden Zeineb

  Heb toch niks...

 • 6 jaar geleden bluelion

  heb de afgelopen maanden niks gedaan dus kan nu hard aan de bak

 • 6 jaar geleden MotherMary

  Handig, ik begin meteen maandag met vroeg opstaan (niet té vroeg natuurlijk) en begin meteen met leren als ik wakker ben.

  haha erg herkenbaar concentreren op de moeilijke vakken en dan vervolgens voor de makkelijke vakken zesjes halen terwijl ik van mezelf weet dat ik hoger kan halen... niet erg slim dus

 • 6 jaar geleden Lisa

  Het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar ik kan echt heel goed leren als ik samen ben met mijn vriendje. Dan gaan we er samen echt even voor zitten, en na een uur mogen we dan even iets leuks tussendoor doen. We hebben wel de deal gesloten dat als we merken dat één van ons de ander afleidt, dat er dan iemand vertrekt. Dat we zo streng voor elkaar zijn is niet altijd even leuk, maar het werkt wel, en daardoor kan ik hem ook vaker zien dan wanneer we absoluut niet samen zouden kunnen werken (:

 • 6 jaar geleden Awesomeness

  ugh, mijn vakantie bestaat uit school en werken. En tussendoor nog even kerst en oud& nieuw.

 • 6 jaar geleden dreamxo

  Leraren vinden het ook al zo leuk om de week na de vakantie vol te proppen met toetsen Ik kan nooit in de ochtend leren dus ik offer maar 2 dagen op.

 • 6 jaar geleden #Mijneigenblog

  gelukkig mogen wij geen toetsen hebben op maandag en dinsdag na de vakantie!!

 • 6 jaar geleden juul

  heel erg goed artikel, met bruikbare tips.

  Ik vind dat soort plaatjes ook altijd erg motiverend. moet echt een beetje schoolwerk inhalen in de vak.een week na de vakantie trapweek yay

 • 6 jaar geleden Tessie

  handig artikel, alleen ik hoef niet zo veel te maken.

 • 6 jaar geleden ananasz

  Super handig artikel! Ook ik heb na de vakantie een proefwerkweek dus ik ga deze tips maar eens gebruiken)

 • 6 jaar geleden Ephemère

  Wow. Ik heb een maand examens na de vakantie en met twee uur leren per dag kom ik er niet hoor. :O Desondanks plan ik het ook wel zodat ik ook toch een beetje ontspanning heb. En natuurlijk neem ik 24, 25, 31 december & 1 januari 'vrij'. Maar voor de rest leer ik van 9 uur 's morgens tot 20 uur 's avonds met om de zoveel uur een pauze .

 • 6 jaar geleden lovelylieke123

  ik ben super blij met dit artikel. ik heb nog wat huiswerk te doen en dat komt wel goed uit want soms komt het bij mij op de laatste zondag te staan en dan is er Trouble en stress...

 • 6 jaar geleden Mayonaisje

  Heel erg fijn artikel, in de vakantie ga ik sowieso leren want na de vakantie heb ik toetsweek

 • 6 jaar geleden Christy

  Handig artikel. Gelukkig is mijn proefwerkweek net voorbij dus een lekker rustige vakantie.

 • 6 jaar geleden missSouthMountain

  Heel handig, ik heb nog wat achterstallig schoolwerk in te halen en na de vakantie heb ik 3 tentamens en een project dat ik moet inleveren.

 • 6 jaar geleden Sophie

  Bij ons is de proefwerkweek altijd voor de vakantie, heel zwaar, want je bent dan natuurlijk al helemaal moe enzo, maar toch ook wel chill. Want zo heb ik nu dus gewoon een heerlijk relaxte vakantie ;D

 • 6 jaar geleden Sokkie23

  Handig! Ik ben ook van plan om heel hard te gaan werken, maar meestal lukt het niet.

 1. 1