Toffe opleiding: Toerisme & Recreatie

Lifestyle door Redactie

Een tijdje geleden vroegen we jullie de meest toffe en leukste opleidingen ever met ons te delen. Wij kregen hiervoor ontzettend veel inzendingen met super leuke opleidingen die het verdienen om in de spotlights te staan. Dit keer is het de opleiding van Desiree met haar tofste opleiding ever: Toerisme en Recreatie.

Wil je graag met mensen werken? Vind je het leuk om meerdere talen te spreken, zoals Engels, Duits, Spaans of Frans? Heb je interesse in cultuur en bezienswaardigheden van buitenlandse bestemmingen en lijkt het je leuk om in een luxe hotel te werken of aan de receptie van een camping of bungalowpark? Of werk je misschien liever op een reisbureau, als reisleider of als hostess in het buitenland? Dan is de opleiding toerisme misschien wel iets voor jou!

toerisme

Zo ziet jouw werk er in de toekomst uit
- Je werkt aan de receptie van een hotel, bungalowpark of camping. Je checkt gasten in en uit, geeft informatie over de regio en behandelt klachten.

- Of als verkoper van reizen verkoop je vakantiereizen. Je adviseert klanten bij het boeken van hun vakantie, verwerkt boekingen in een reserveringssysteem en zorgt voor de financiële afwikkeling.

- Daarnaast kun je bij een touroperator aan de slag. Ook dan verkoop je reizen.

- Als reisbegeleider ga je met mensen mee op vakantie en onderweg regel jij alles.

- Als hostess werk je op de vakantiebestemming zelf en help je de gasten ter plaatse. Ze kunnen bij jou terecht voor vragen, het boeken van excursies en informatie over de vakantiebestemming.

- Ook een baan als grondstewardess behoort tot de mogelijkheden.

Toelatingseisen voor de opleiding:
Om te worden toegelaten tot de opleiding moet je minimaal zestien jaar oud zijn en een vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg hebben.

toerisme

Stage:
Bij mijn opleiding loop je een geheel schooljaar twee keer 25 weken stage. Momenteel loop ik stage bij Iberostar hotels op Mallorca achter de receptie.

Ik heb voor het buitenland gekozen, omdat ik mijn grenzen wilde verleggen en zelfstandiger wilde worden. Daarnaast leerde ik de Spaanse taal en de cultuur in een korte tijd heel snel kennen. Ik heb aan mijn stage een heleboel internationale vrienden overgehouden en mijn talenkennis is verdubbeld. Natuurlijk was alles in het begin moeilijk, maar dit is gewoon een unieke kans die ik met beide handen heb aangepakt.

Wie wil dit nou niet? Zorgen dat mensen een onvergetelijke vakantie hebben? In oktober kom ik weer naar huis en dan kijk ik terug op heel veel hoogtepunten en hele mooie herinneringen. Het was de tijd van mijn leven, ik heb gelachen,genoten en geleefd om het maar krachtig te zeggen. Wat ik in drie jaar leerde, leerde ik tijdens mijn stage in een halfjaar.

Wat vind jij van Toerisme en Recreatie, de toffe opleiding van Desiree?

Wil jij net als Desiree dat jouw opleiding ook in de spotlights komt omdat jij de tofste opleiding ever hebt? Kijk dan even hier en ontdek wat je moet doen!

Door: Desiree