Lifestyle

Toffe opleiding: Koksopleiding

19

Een tijdje geleden vroegen we jullie de meest toffe en leukste opleidingen ever met ons te delen. Wij kregen hierbij ontzettend veel inzendingen met super leuke opleidingen die het verdienen om in de spotlights te staan. Dit keer is het de opleiding van Willemijn met haar tofste opleiding ever: de Koksopleiding.

Hallo, ik ben Willemijn en ik vind de tofste opleiding ooit de koksopleiding! Sinds ik een klein meisje was wilde ik al super graag koken. Ik had er echt plezier in en nu kan ik deze 'kleine meisjes droom' eindelijk waarmaken. Ik heb een hele ongewone weg gekozen om van het HAVO naar het MBO te gaan, maar als je eenmaal een droom hebt moet je die gewoon achterna gaan!

Ondertussen zit ik in het tweede jaar van kok niveau 2 BOL, dit is de basiskoksopleiding. Hierna kun je nog niveau 3 doen (zelfstandigwerkend kok) en niveau 4 (leidinggevend kok). Dit is ook de weg die ik van plan ben te gaan volgen. Je kan kiezen tussen BOL of BBL, bij BOL ga je vier dagen naar school en loop je een dag stage, bij BBL is het omgedraaid. Ik heb zelf BOL gekozen, omdat ik het belangrijk vind dat ik ook wat theorie over koken krijg.

toffeopleidingkoksopleiding.jpg

De School
Ik volg mijn opleiding op het ROC Eindhoven die sinds vorig jaar met integrale opdrachten werkt. Hierbij werk je een paar weken lang naar een bepaalde opdracht toe die theoretisch en in het praktijk getoetst wordt. Zo heb ik ooit een workshop moeten geven waarbij jij andere mensen laat koken en jij ze moet begeleiden! Je ziet dus meteen heel erg veel kanten van de horeca die je met de koksopleiding op kan gaan.

Onze opdracht van dit moment is een kerstopdracht, hierbij gaan wij de komende weken verschillende gerechten oefenen die we met kerstavond moeten koken. Het leukste deel van deze opdracht is dat wij twee tussengerechten mogen bedenken. Daarvan worden de twee beste gerechten van de klas gekozen om met de kerst gekookt te worden!

nagerecht
Een nagerecht dat ik zelf heb gemaakt!

Ben jij dol op koken? Dan is deze opleiding perfect voor jou! In de horeca begin je vaak aan het eind van de ochtend met werk (uitslapen!), maar dan werk je wel tot ’s avonds laat door. Je leert heel veel leuke gerechten te koken en natuurlijk ook hoe je de bordjes prachtig opmaakt! Op school en op stage kook je voor gasten en een dag in de week heb jij kookles. In deze kookles oefen je verschillende gerechten die je naderhand zelf mag opeten… Wat heb ik toch heerlijke ontbijtjes gehad sinds ik aan die opleiding begonnen ben!

Om toegelaten te worden op deze opleiding moet je minimaal een VMBO diploma hebben. Zodra je jezelf ingeschreven hebt zal er een intakegesprek plaatsvinden. Zolang je gewoon super enthousiast overkomt zit je gebakken (in ieder geval dat was bij mij het geval) en kun je gewoon aangenomen worden voor de opleiding. Zelfs als je nu op het moment nog steeds geen opleiding hebt en je deze toch wel heel graag wilt gaan volgen, zou je eventueel nu nog kunnen instromen. Ik ben zelf ook later ingestroomd vorig jaar eind oktober. Toen heb ik natuurlijk wel heel veel inzet moeten tonen om geen achterstand op te lopen.

toffe opleding
Hier krijg je toch spontaan vlinders van in je buik?

Dames heel veel succes met het vinden van een super leuke opleiding. Ik hoop dat ik sommige meiden over heb kunnen halen om deze opleiding te gaan volgen, want ik vind het gewoon TOP!

Wat vind jij van de koksopleiding, de toffe opleiding van Willemijn?

Wil jij net als Willemijn dat jouw opleiding ook in de spotlights komt omdat jij de tofste opleiding ever hebt? Kijk dan even hier en ontdek wat je moet doen!

Door: Willemijn

LOVE dit artikel
13 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

19 reacties

 • 6 jaar geleden ♡ Teen Idle ♡

  Wauw, dit lijkt me echt leuk!

  Maar inderdaad hetzelfde als Sokkie123, dus misschien heb ik dan toch liever een algemene horeca opleiding.

 • 6 jaar geleden miss kletskous

  Leuke opleiding je kan er wel wat mee bereiken xx

 • 6 jaar geleden Appelflapljeex

  leuwke opleiding!! hihi xx

 • 6 jaar geleden LikeEva

  "Zolang je gewoon super enthousiast overkomt zit je GEBAKKEN"

  HA, wat een grap.

  sorry, die moest gewoon even :')

  lijkt me een hele leuke opleiding, maar eigenlijk hetzelfde als Sokkie123.

 • 6 jaar geleden Willemijn

  @iris

 • 6 jaar geleden Sokkie23

  Lijkt me een leuke opleiding, maar het koksleven zelf lijkt me niks, plus ik heb bijna mijn vwo diploma met hard vechten en als ik dan een koksopleiding ga doen is dat zonde, had ik net zo goed 4 jaar uit mijn neus kunnen eten en dan dit doen, niks ten nadele van andere hoor. Maar leuk dat je je droomopleiding hebt gevonden.

 • 6 jaar geleden Iris <3

  Wauw, wat een leuk artikel Zelf ben ik van vwo naar havo gegaan & wil ik misschien een mbo opleiding banketbakker doen. Had nog graag willen weten hoe die overstap van havo naar mbo voor jou is geweest.. Maar alsnog superleuk artikel

 • 6 jaar geleden aardappel321

  @ Ville88 , je moet je dromen achterna gaan waarom is het dan zonde van je havo dipmloma?

  edit goed artikel,mn stiefvader is kok en de rest van de familie ook het smaakt altijd goed en ziet er netjes uit (:

 • 6 jaar geleden Ville88

  Zonde van je HAVO diploma

 • 6 jaar geleden Nicole

  Lijkt me een leuke opleiding maar zelf zou ik meer kiezen voor stylist/schoonheidspecialist

 • 6 jaar geleden Ibtissam

  Leuke opleiding zou het zelf alleen niet doen

 • 6 jaar geleden IKeepMyName

  ik ben zelf echt dol op koken, maar ik wil liever iets anders worden dan kok. Want soms heb ik echt van zulke momenten IK WIL KOKEN!!!!! maar soms ook NEE

 • 6 jaar geleden Daphne

  Lijkt mij ook super om veel met eten en koken bezig te zijn!

 • 6 jaar geleden THEREWEGO

  Echt superleuk :d

 • 6 jaar geleden Tessie

  leuke opleiding!

 • 6 jaar geleden rosa1234

  .

 • 6 jaar geleden Lenthe

  Mijn kookkunsten beperken zich tot wat opwarmen in de microgolfoven... Niks voor mij dus.

  Maar het lijkt me wel een geweldige opleiding als je houdt van koken!

 • 6 jaar geleden g

  lijkt me een leuke opleiding maar niks voor mij

 • 6 jaar geleden Rozemarijn

  cool!! het lijkt me echt een super leuke opleiding

 1. 1