Lifestyle

Pimp je slaapkamer

Heb jij wel eens genoeg van je slaapkamer? Wil je weer eens wat anders, maar mag je van je ouders geen compleet nieuwe kamer? Er zijn ook een heleboel goedkope en makkelijke manieren om je slaapkamer op te leuken! Lees deze tips:

Verven
Een verfje doet het altijd goed. Je kamer ziet weer helemaal nieuw uit! Als je in kleur gaat verven, kun je het beste maar één muur in kleur doen, en de rest wit laten. Allemaal felgekleurde muren kunnen namelijk snel gaan irriteren. In plaats van één muur, kun je ook alleen de kozijnen verven. Ook kun je sjablonen gebruiken om bijvoorbeeld gekleurde randen op de muur te maken. Een sjabloon is een plaat waar een vorm uit is gesneden. Je verft dan in het uitgesneden deel.
Een voorbeeld van een sjabloon. Het witte is waar je in verft. Je krijgt dan 2 glazen op de muur.

De kleur van je kamer
De kleur van je slaapkamer zegt iets over jou. Bij het kiezen van een kleur voor je kamer, kies je onbewust een kleur waar je behoefte aan hebt (bijvoorbeeld blauw, dat is een rustgevende kleur). Hier een rijtje van kleuren met de bijbehorende eigenschap(pen):
- Rood: hier wordt je actief/gepassioneerd van.
- Oranje: deze kleur laat je positief denken
- Geel: de kleur van de lente en de zomer, hier word je vrolijk van.
- Groen: een rustgevende kleur
- Blauw: een rustgevende kleur.
- Lila/paars: deze kleur wordt vaak gekozen door gevoelige of spirituele mensen.

Foto's
Foto's zijn leuk omdat ze bepaalde herinneringen met zich meebrengen. Als je bijvoorbeeld een leuke dag hebt gehad met vriendinnen, doen foto's je daaraan denken. Met foto's kun je veel doen:
- Je kunt een collage maken van leuke/grappige gebeurtenissen, en die in een lijst ophangen.
- Je kunt ze op prikbord hangen.
- Je kunt ze afdrukken op je kussensloop.
- Je kunt ze in lijstjes neerzetten op bijvoorbeeld je bureau/vensterbank/in de boekenkast.

Kussens
Kussens zijn erg leuk om bijvoorbeeld op je bed te leggen. Je kunt het beste voor één of twee kleuren kiezen, die terugkomen in de rest van je kamer. Kussentjes zijn ook heel goed zelf te maken:
- Neem een lap stof, die 2 keer zo groot is als het kussen dat je wilt maken.
- Naai/plak/teken er dingen op die je op je kussen wilt hebben.
- Vouw de lap dubbel. Je hebt dan 1 dichte zijkant (de vouw) en drie open zijkanten.
- Naai 2 van de 3 open zijkanten dicht.
- Stop watten/lappen stof of ander materiaal in het kussen als opvulling.
- Naai de laatste zijkant dicht.

Plank aan de muur
Kijk je vader/opa/buurman even lief aan, en vraag hem of hij een plank aan je muur wil maken. Je kunt daar allerlei spulletjes opzetten, en die om de paar weken/maanden vervangen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor allemaal badspulletjes, zoals maskertjes, crème en badparels. Ook is het leuk om er fotolijstjes op te zetten, of verjaardagskaarten na je verjaardag. Maar eigenlijk kun je er alles opzetten wat je maar wil.

Planten
Planten zijn gezellig, en maken je kamer meteen een stuk fleuriger. Je kunt ze bijvoorbeeld op je vensterbank zetten, op een plank aan de muur of op je bureau. Ben jij niet het type dat planten goed verzorgt en ze optijd water geeft, kies dan voor kleine cactusjes of vetplantjes. Die hebben maar weinig water nodig maar zien er wel leuk uit!Schilderijtjes
Schilderijtjes aan de muur zijn natuurlijk altijd leuk. Het mooiste is, als je schilderijen kiest in dezelfde kleur(en) van je slaapkamer. Dus dezelfde kleur als de kussens en andere accessoires in je kamer. Schilderijen hoeven trouwens helemaal niet duur te zijn, in veel winkels zijn ze te koop voor een redelijke prijs. Houdt er wel rekening mee dat er van goedkope schilderijen veel dezelfde zijn, en je schilderij niet uniek is.

Posters
Met posters kun je slaapkamers gemakkelijk opleuken. Een goede plek om ze op te hangen is bijvoorbeeld je kamerdeur. Ook is het leuk om ze naast je bed te hangen, of tegen de muur bij je bureau.

Vliegerpapier tegen het raam
Vliegerpapier is dun, gekleurd papier, en een beetje doorschijnend. Je kunt het goed gebruiken om tegen je raam te hangen. Knip er figuren uit en plak die tegen het raam aan. het mooiste is om dat met lijm te doen. Gebruik doorzichtige 'kinderlijm', de lijm die je op de basisschool waarschijnlijk wel eens hebt gebruikt. Dat is lijm die er gemakkelijk weer af gaat (voor als je eens iets anders op je raam wil).

LOVE dit artikel
8 meiden hebben deze blog geloved