Kamer verven

Lifestyle door Redactie

Wil jij je kamer een total make over geven ? Dan begin je natuurlijk met het opnieuw 'inkleuren' ! Dat kan met behang, maar natuurlijk ook met verf. En dat is eigenlijk wel het allerleukste ! Ik geef je een aantal tips voor bij het verven.

 • Je kamer wordt kleiner van donkere en warme kleuren. Heb je dus al een klein kamertje, gebruik dan dus absoluut geen zwart, bruin, donkergrijs, donkerrood, legergroen enzovoorts.
   
 • Heb je opvallende meubels, kies dan niet voor ook nog eens aandachttrekkende muren. Hou de kleur van je wanden dan op wit, lichtgrijs of andere lichte tinten.
   
 • Je kunt je verwarming ook schilderen ! Hou er dan altijd rekening mee dat het het mooiste is, om hem óf in dezelfde kleur te schilderen als de muur, óf een kleur die in ongeveer dezelfde kleurschakering ligt als je muur.
   
 • Niet zoveel geld voor dure verf ? Hema verkoopt ook hele mooie verf met goede kwaliteit !
   
 • Wil je je plafond hoger laten lijken - en zo je kamer dus meer ruimte geven? Laat dan de kleur van je muur iets doorlopen op je plafond ! Omgekeerd kan natuurlijk ook: de kleur van je plafond laten overlopen op je muur. Dit creëert een lager ogend plafond.

  Trendy

  Speels

  Exotisch

  Luxe

  Rustgevend

  Klassiek

  Girly

  Sfeervol

  Zonnig