DIY: Oorbellenhouder

Lifestyle door Redactie

Prikbord houder

Wat heb je nodig:
-Een prikbord
-Knopspelden
 
Hoe te maken:
Heel simpel, je duwt een paar knopspelden in het prikbord en je oorbellen kunnen hangen! Voor knopjes-oorbellen is het ook heel gemakkelijk, die duw je gewoon in het prikbord. Om je prikbord wat op te leuken kun je bijvoorbeeld aan de rand roosjes hangen of iets anders wat in je kamer past. Wees creatief!

Schildersdoek

Wat heb je nodig:
-Een schildersdoek (te koop bij Ikea, Action, Blokker, Xenos etc.)
 
Hoe te maken:
Koop een schildersdoek en verf hem in een kleur die jij mooi vindt, of beplak hem met foto's of plaatjes. Vervolg prik je al je oorbellen er zó in, of maak je eerst dunne gaatjes met een punaise. Je kunt je oorbellen er dan zo inhangen. Zorg er wel voor (als je er oorbellen met sluitinkjes of knopjes in wil hangen), dat je je doek zó ophangt of neerzet, dat je ruimte hebt om aan de achterkant het sluitinkje te pakken.

Kippengaas

Wat heb je nodig:
-Een groot stuk kippengaas
- Een lijst of houten plankjes
 
Hoe te maken:
Knip een groot stuk, stevig kippengaas uit. "Lijst" deze in door er houten plankjes omheen te maken, of koop een fotolijst waar je het gaas in bevestigd. Hang de lijst aan je muur, en je kunt alle (hangende) oorbellen er zo in hangen!

KartonWat heb je nodig:
- Stevig karton
- Perforator

Hoe te maken:
Knip het karton in repen. Let wel op dat het niet te dun wordt, want je moet het nog ergens aan vastplakken. Karton kan je nog versieren naar eigen invulling. Knip met de perforator elke keer 2 gaatjes naast elkaar. Daar kun je straks je oorbellen in hangen.

  

Wat heb je nodig:
- Lange, gebogen reep van een Ijzeren plaat
- Schroefjes om op te hangen

Hoe te maken:
Bevestig de reep ijzer (bv. aan je muur). Je kunt je oorbellen erover hangen, of gaatjes erin maken zodat je je knopjes er ook in kunt steken.

Schoenendoos

Wat heb je nodig:
- Deksel van een schoenendoos
- Priem

Hoe te maken:
Beplak de deksel van de schoenendoos naar eigen wens. Prik met een priem of met een ander scherp voorwerp gaatjes van 2 naast elkaar in de doos. Let wel op dat je ze niet te dicht onder elkaar doet, anders zie je met hangoorbellen de oorbellen daar onder niet meer. Hang je oorbellen erin en zoek een leuk plekje!

Wat heb je nodig:
- Martiniglas of wijnglas
- Sierzand

Hoe te maken:
Neem een wijn- of martiniglas, doe er wat sierzand naar je kleur van keuze in, en dan kun je je oorbellen aan de rand hangen!