Fotolijstjes

Lifestyle door Redactie

Fotolijstjes zijn dé ideale manier om de mooiste momenten van je leven, die op foto vast zijn gelegd, in je kamer te 'verwerken'. Je kunt ze ophangen, neerzetten en leggen: wat je maar wilt. Natuurlijk is het wel leuk om er een beetje crea mee te zijn! Een standaard fotolijstje op je nachtkastje is er allang niet meer bij; je hebt lijstjes in alle soorten en maten.

Fotolijstjes wand

Wat op dit moment helemaal hip is, is een wand in je kamer vol fotolijstjes. En dan het liefst allerlei verschillende lijstjes - verschillende soorten, maten, kleuren, vormen - die je in een bepaald geheel ophangt. Zorg dat er aan de éne kant veel verschil in zit (bijvoorbeeld allerlei verschillende afmetingen van de lijstjes) maar aan de ándere kant ook een soort gelijkenis (allemaal dezelfde kleur bijvoorbeeld). Zo maak je een heel creatief geheel.

Een paar voorbeelden om inspiratie op te doen

d

d

d

Adresjes/winkels voor leuke lijstjes

Kringloopwinkels: hier vind je veel verschillende maar wel oude lijstjes. Schuur ze eerst even op voordat je ze gebruikt. Je kunt ze ook oververven of in een ander kleurtje spuiten.

Xenos: deze winkel zit in de meeste grote steden, en heeft op het moment veel barokke lijstjes in verschillende soorten, maten en kleuren. Lijstjes zijn absoluut niet duur bij Xenos, maar een paar euro.

Blokker: net als Xenos heeft ook Blokker veel leuke, goedkope lijstjes.

Ikea: deze 'bouwmarkt' heeft natuurlijk altijd gave dingen. Ook fotolijstjes kun je hier vinden, vooral veel 'basic' varianten maar vaak ook in barokstijl en dergelijke. En ook weer: niet duur !

Expo: ook deze winkel kent bijna iedereen wel. Je vindt hier hele leuke aparte lijstjes, van allerlei merken. Bijvoorbeeld van Silly Gifts maar ook van 'Vis', met die grappige diertjes. Met Valentijnsdag vind je er vaak éxtra veel lijstjes, in allerlei leuke vormen en kleuren. Niet altijd even goedkoop, maar wel origineel.

Hema: voor de basic lijsten. Niet duur, wel hele goede kwaliteit en veel keus qua formaten. Hier kun je bv. dezelfde soort lijsten halen (bv. met een dikke zwarte rand) in tien verschillende formaten, en hier kun je een erg leuke 'muur' mee maken !