Kleur in je kamer

Lifestyle door Redactie

Mag je je kamer verven maar weet je niet in welke kleur? Op deze pagina vertel ik je alles over de werkingen van kleuren. Doe er je voordeel mee! 

Blauw:

Blauw heeft een rustgevende werking. Het wordt vaak geassocieerd met de zee, de lucht en vrede, als je deze kleur op je muur schildert zal je zeker rustig kunnen werken en slapen.

Paars:

Paars is de kleur van creativiteit. Als je deze kleur op je muur schildert, zal je veel creatieve invallen hebben!

Rood:

Rood is de kleur van liefde, moed, woede en vreugde. Rood vraagt om je aandacht en kan daardoor beangstigend zijn. Het is daarom geen goede kleur voor driftige mensen.

Oranje:

Oranje is de kleur van beweging, warmte en levenskracht. Oranje is in tegenstelling tot rood niet de kleur van woede en is dus niet beangstigend.

Wit:

Wit is de kleur van helderheid en reinheid. Soms kan het je een té schoon gevoel geven waardoor je het idee hebt dat je in het ziekenhuis bent… Wit is wel erg mooi als je het combineert met een wat fellere kleur zoals rood en oranje.

Groen:

Groen wordt ook wel de kleur van het midden genoemd. Met deze kleur kan je alle kanten op. Dus als je niet kan kiezen… groen!

Geel:

Deze kleur is het symbool van de lichtkracht. Het is de kleur van wijsheid, levenswarmte en bescherming. Geel is een veilige en koesterende kleur.

Met dank aan Vera