DIY: muurbloempjes

Lifestyle door Redactie

Benodigdheden

2 verschillende kleuren papier (ik nam roze en wit)
Kladblad
Stukje touw of wol
Lijm (of plakband)
Schaar
Potlood
Passer of een rond voorwerp

Hoe ga je te werk?

Het patroon
Eerst ga je op het kladblad je patroontje tekenen. Ik koos voor een bloem met zes blaadjes. Het leukste is dat je bloem door jezelf is getekend. Voor de iet wat minder creatievellingen onder ons kun je ook gewoon op internet een bloemetje gaan zoeken en dat gebruiken. Als je de bloem hebt getekend, kun je het gaan uitknippen.

Een bosje bloemen
Nu je jouw patroontje hebt, nemen we een gekleurd blad (in mijn geval roze) en omlijnen we ons patroontje tot we genoeg bloemen hebben (het aantal kies je natuurlijk zelf). Ook deze bloemen knip je uit.

Om de bloemen volledig te maken
Het bloemetje is nog niet af. We nemen nu een papier van de andere kleur (ik neem dus wit) en ga daar met een passer (of een rond voorwerp) cirkeltjes op tekenen. Zorg dat er voor elke bloem één is. Als je hiermee klaar bent, knip je ze uit.

Alle bloemen op een rij
Nu neem je een stuk touw of wol en kleef er de bloemen op. Laat wel elke keer een ruimte open. Ik heb tussen elke bloem ongeveer 10 cm tussen gelaten.

Eindresultaat
En klaar is kees! Nu kun je ze gaan gebruiken om je kamer te decoreren.
- aan de muur (zowel horizontaal of verticaal)
- langs de ramen
- je kunt vast zelf ook nog wel wat mogelijkheden verzinnen.
Wat ook leuk is, is dat je verschillende stroken naast elkaar maakt!

Anders…
In plaats van papier kun je ook hout gebruiken (wel wat handigheid vereist). Vind je dat papier te snel verslijt? Laat het dan gewoon plastificeren!

Deze DIY-tip is ingezonden door Anoniem.