Maak je eigen droomkast

Lifestyle door Redactie

Is jouw kast ook zo chaotisch? Droom je van je eigen dressing room of walk-in-closet? Met deze tips krijgt je kast toch al een beetje de uitstraling van een sterrencloset, en komt je droom misschien uit!

Begin alvast met de grote schoonmaak in je kast. Haal de kledingstukken één voor één uit de kast en sorteer per soort: “weg”, “goed doel” en “houden”. Als je langer dan 30 seconden twijfelt aan een kledingstuk, leg het dan bij het goede doel. Nadat je de kast hebt uitgeleegd zoek je al jouw schoenen, accessoires en tassen samen. Je kunt die dan op dezelfde manier als je kleren sorteren.

Koop of zoek plastic boxen met deksels en kleinere doosjes, bijvoorbeeld bij Ikea, Xenos of HEMA. Je kan ze in bijna alle kleuren krijgen! Gebruik de grote boxen voor je handtassen, sjaals, handschoenen, mutsjes en je schoenen. In de kleinere leg je dan je oorbellen, riemen en andere accessoires. Je kunt op de boxen met een permanentstift schrijven wat er in zit. Voor je ondergoed kan je een hangopberger gebruiken. Voor lange kettingen gebruik je gewoon een kapstok en hangt ze erover.

[ Hema, € 2,95 ]

Nadat de accessoires aan de beurt zijn geweest, kan je beginnen aan je kleding. Leg uit de stapel met ‘houden’ alle kledingstukken per soort en per kleur. Hang rokken, bloesjes, jurken en dikke truien aan een kledighanger. Topjes, truitjes en T-shirts vouw je mooi op. Voor je broeken kan je speciale broekhangers aanschaffen, maar je kunt ze natuurlijk ook aan een gewoon hangertje hangen.

[ Ikea, € 0,60 ]

Hang eerst aan de ene kant de hangopberger, hang daarna op volgorde en gesorteerd per kleur je rokken, bloesjes, truien, jurkjes en broeken op. Nu kunnen de planken en lades gevuld worden. Gebruik voor elk kledingstuk een andere plank (als dat past), maak wel stapeltjes per kleur. Plaats hierna de boxen in je kast. De grote eerst en daarop de kleinere.

Als finishing touch kan je op de binnenkant van je deuren plakspiegels plakken. Ook leuk: foto’s maken van je favoriete kledingcombi’s en deze in de kast hangen. Als je dan even niet weet wat aan te trekken, krijg je gauw weer inspiratie!

[ Ikea, € 9,95 ]

Check ook:
Ikeal
Hema
Xenos
Trendhopper
Kwantum

Met dank aan Jolene