Quilts

Lifestyle door Redactie

Quilten is hip. Denk maar aan de quilted ballerina's en quilted tassen (zoals die van Marc Jacobs). In principe betekent quilten niets meer dan stof doorstikken. En van origine wordt het gedaan met allerlei lapjes stof aan elkaar, zodat je een quilt krijgt: een grote sprei die je over je bed kunt leggen!

Als je oude Amerikaanse of Franse films kijkt, zie je ook vaak over een bed een quilt liggen. Vaak is het een patchwork: allerlei lapjes aan elkaar genaaid, en daarna gequilt, dus doorgestikt. Dit geeft een heel gaaf effect.

Marjan de Boer maakt al jaren quilts en verkoopt deze op internet. Ook maakt ze quilts in opdracht; mensen geven dan een maat en kleuren op, vervolgens hebben ze mailcontact met Marjan en maakt zij de quilt. Er is dan ook een mogelijkheid persoonlijke items toe tevoegen als een naam of een eigen tekst. Super uniek, dus! En terwijl quilts in de winkels soms honderden euro's kosten (logisch: het is vaak handwerk!), kosten ze bij Marjan maar rond de 60 euro. Soms wat goedkoper, soms wat duurder.

Een aantal van Marjans quilts:

Wil jij ook zo'n quilt? Mail Marjan dan en vertel haar je wensen voor een quilt!

Andere (web)winkels met quilts:

Braxton Interiors in Hillegom

Colorique.com

Laura Ashley

Ikea, € 34,95

Riviera maison

LEF! Woonaccessoires, € 159,-