De interieurstijl van Sharon

Lifestyle door Redactie

Sharon is 18 jaar en heeft haar eigen slaapkamer én badkamer helemaal zelf ingericht. En niet zomaar wat spulletjes bij elkaar gezocht, maar helemaal barok gestyled mét heel veel vintage vondsten!

Vertel eens wat je over jezelf. Hoe oud ben je, wat zijn je hobby’s…
Mijn naam is Sharon. Ik ben 18 jaar en ben in januari begonnen met een fotografie & vormgeving opleiding. Ik ben heel graag en altijd creatief bezig, zowel 3D als 2D. Ik hou van fotograferen, interieur, kant & mode. Ik ben altijd aan het knippen en plakken, maak inspiratie boeken, lees graag tijdschriften en websites. Vorig jaar was mijn slaapkamer klaar, nadat we verhuisd waren en alles verbouwd hadden. En ik ben er heel blij mee, het is een lekkere grote kamer (heel groot verschil met wat ik eerst had) en er is veel licht. Ik mocht mijn kamer zelf inrichten en stylen en ben blij met het resultaat…

Waar komt jouw passie voor interieurstyling vandaan? Of ben je daar niet zo speciaal mee bezig, maar vind je het gewoon leuk om je kamer mooi in te richten?
Ik denk dat ik de passie van interieurstyling voornamelijk van mijn moeder heb. Zij is ook altijd inspiratie aan het zoeken en het huis aan het veranderen.

Past de stijl van je slaapkamer ook bij jouw eigen kledingstijl, of is die compleet anders?
Mijn kledingstijl is totaal anders dan mijn interieurstijl. Ik heb geen romantische kledingstijl, eerder het tegenovergestelde!

Hoe zou je jouw stijl qua interieur omschrijven?
Mijn interieurstijl zou ik omschrijven als rustig, simpel met mooie details. Ik houd van wit, pasteltinten, ouderwets, barok, kant, leuke hoekjes, tweedehands/vintage, rozen, oud roze.

Op welke items in je huis ben je het meest trots? En waarom?
Eigenlijk ben ik op alles trots wat in mijn kamer staat. Het meest trots ben ik op mijn werktafel, welke eigenlijk een oud ziekenhuisbed is. Waar ik ook altijd blij van word, zijn de vintage en tweedehands dingen die ik heb gevonden in kringloopwinkels.

Waar heb je de meeste spulletjes vandaan? Gekocht, gekregen, vintage…?
Ongeveer alles in mijn kamer is vintage, tweedehands of van Ikea. Ik vind het leuk om goedkope maar mooie spullen te zoeken. De werktafel en ladekasten heeft mijn vader via een veilingsite gevonden.

Heb je nog goede tips voor meiden die hun kamer opnieuw willen inrichten?
Als je je kamer wilt inrichten kun je van te voren een collage of moodboard gaan maken, zodat je de sfeer weet dat je wil gaan gebruiken voor je kamer. Of maak een inspiratieboek, daar heb ik zelf ook veel aan gehad. Kijk welke kleuren je leuk vindt en maak daaruit een selectie, en schrijf op wat je heel graag in je kamer wil. Ik wou graag een werkplek waar ik genoeg ruimte heb om te werken, maar ik wilde ook veel kastruimte; ik ben nogal een verzamelaar en wou alles geordend hebben zodat ik het makkelijk kan terug vinden. Via dit idee ben ik gaan zoeken naar meubels. En is mijn kamer nu helemaal naar mijn smaak en idee!

 Wat zijn jouw absolute favoriete shopadresjes qua woonspulletjes?
Mijn favoriete shopadresjes qua woonspullen zijn zeker weten kringloopwinkels, Marktplaats.nl en Ikea.

Wat wil je nog meegeven aan de Girlscene bezoekers?
Zorg dat je kamer naar jouw smaak is ingericht, want jij moet je er prettig in voelen, huiswerk in maken maar je moet je er ook in kunnen ontspannen. Als je graag leest, kun je een leesplekje maken. Maak je graag kleding dan kun je een klein ateliertje maken. Zolang jij je er prettig in voelt en kunt ontspannen!

Sharon heeft ook een eigen site, www.sharonvos.com én een eigen blog, http://thesecretistodream.blogspot.com/. Hierop je lees je een heleboel over haar eigen stijl én op het gebied van interieur!