Een plattegrond van je kamer maken

Lifestyle door Redactie

Wanneer je de indeling van je kamer wilt veranderen, is het handig om alles uit te tekenen op een plattegrond. Zo kun je zien of alles past en of de indeling goed bij je past. Natuurlijk is het ook altijd leuk om gewoon een plattegrond van je kamer te maken.

Deze plattegrond is afkomstig van Insidesign.nl

Afmetingen

Maak een plattegrond van je kamer op schaal, zo kun je berekenen of alles in je kamer past en hoeveel ruimte er overblijft tussen de meubels.

Schuiven

Eventueel kun je ook je meubels opmeten, deze in schaal op papier tekenen en uitknippen. Maak vervolgens je kamer op schaal. Je kunt dan schuiven met je meubels en meerdere mogelijkheden uit proberen zonder steeds opnieuw te hoeven tekenen.

Kleuren en stoffen

Het geeft een leuk effect sommige objecten een kleur te geven, zoals op de plattegrond hierboven. Je kunt ook met stoffen gaan werken. Voor het bedlinnen, de gordijnen en kussens. Zo maak je er een echt kunstwerk van. Natuurlijk is het wel zo leuk om de stoffen die je in je kamer wilt gebruiken uit te kiezen. Dit geeft een goed overzicht hoe jouw kamer gaat worden.

Door Room-Styling.nl