Bedstedes

Lifestyle door Redactie

Je hebt vast wel eens een bedstee gezien. Veel kleine kinderen hebben er èèn, maar een bedstee is ook heel erg leuk voor in onze slaapkamers. Een bedstee is in sommige gevallen ook ruimte besparend, en het staat natuurlijk heel erg gezellig.

Waar kun je een bedstee kopen?
Vaak vind je veel bedstedes in kinderwinkels. Maar een bedstede zoals op de foto hierboven kun je niet kopen, maar moet in de kamer zelf worden gemaakt. Als je vader handig is wil hij dit misschien voor je doen, anders kun je via Google.nl een klusbedrijf zoeken.

De wand in de bedstee
Als je naar een bedstee kijkt, zie je altijd de wand achterin. Het geeft een leuk effect wanneer je deze dan in een leuke kleur verft of behangd. Je kunt ook interieurstickers op de wand plakken.

Gordijnen
Een bedstee zonder gordijnen is geen bedstee. Het staat leuk voor de sier en je kunt ze eventueel ook dicht doen. In plaats van gordijnen kun je ook deuren gebruiken, maar die moet je natuurlijk wel open laten.

Slapen in een bedstee
Slapen in een bedstee is heel erg gezellig, en het is altijd leuk om te zien hoe bedstedes worden opgemaakt. Met een mooie sprei, en veel kussens. Wat dezelfde uitstraling geeft als een bedbank. Een bedstee is ook te vergelijken met een bedbank, alleen is een bedstee verwerkt in de muur of in een muur. Het is ook erg leuk om een nekrol in een bedstee te leggen ter afwerking.

Opbergen
In de ruimte onder het bed is vaak ruimte voor kastdeuren e.d. Hierin kun je eventueel je kleding in opbergen of een plek maken voor je boeken, tijdschriften etc.

De bedstedes die je op deze foto`s zag waren slechts inspiratie voorbeelden, natuurlijk kun je een bedstee aan jezelf aanpassen en verven in kleuren die jou aanspreken. Zo kun je bepalen of jouw bedstee met deurtjes, gordijnen, felgekleurd beddengoed of rustige tinten wordt.

Tip
Een bedstee is natuurlijk vrij kinderlijk. Maar je kunt door middel van kleuren een bedstee een rustige volwassen uitstraling geven. Je kunt de wand achterin de bedstee behangen met lichtblauw/wit barok behang en de bedstee (strakke stijl) wit verfen.

Door Room-Styling.nl. Zie voor meer kleuren combinaties, indelingen, tips en inspiratie de website!