Lente in je kamer!

Lifestyle door Redactie

Je kan er niet meer omheen; de lente is in aantocht! En wat is er nou leuker dan je kamer ook in de stemming te brengen?! Dus mocht je nog de kerstverlichting in je kamer hebben hangen, hier een aantal leuke tips om je kamer helemaal in lentesfeer om te toveren...

Kleur
De lente staat bekend om lichte, vrolijke kleuren, dus het beste resultaat krijg je als je pasteltinten gebruikt. Denk hierbij aan lichtroze, lichtblauw, wit en lichtgroen. Je kan ook leuke prints kiezen, bijvoorbeeld bloemen, polkadots en dunne streepjes. Je kunt ervoor kiezen om één pastelkleur te gebruiken, maar je kan ook een paar pasteltinten nemen.

Accessoires
Je geeft je kamer al een hele andere uitstraling door een nieuw dekbed en nieuwe gordijnen te kopen. Voor een lentestijl kies je voor lichte kleuren in je gordijnen/dekbed en die laat je dan terugkomen in andere leuke spulletjes in de rest van je kamer. Heb je daar geen geld voor, dan kan je ook een leuke plaid en een paar kussentjes kopen. Net iets goedkoper, maar wel een lentegevoel. Ga je echter wel voor een grote metamorfose, dan is het leuk om een muursticker op je muur te plakken.

Bloemen in je kamer
Natuurlijk staat de lente helemaal in het teken van bloemen en planten. En heb je nou geen zin iedere week een vaas met bloemen op je kamer te zetten? Er zijn genoeg alternatieven! Je kunt bijvoorbeeld een canvasschilderij met bloemen ophangen, nepbloemen gebruiken, of Flat Flowers op je raam plakken. Dat zijn plakplaatjes voor op je raam in de vorm van een vaas met bloemen. Je hebt vele varianten en je kan ze hergebruiken. Handig als je geen zin hebt om ze water te geven!

Flat Flowers, Brassa.nl, € 17,-

Hema, € 19.95

Ikea, € 24,95

Brassa.nl, € 14,95

Brassa.nl, € 34,95

Ikea, € 14,95

Kitsch Kitchen, € 7,95

Ikea, € 4,50

Hema, € 6,95

Door Anne Buis