De grote lente schoonmaak

Lifestyle door Redactie

Het weer is heerlijk en je kamer als het goed is een puinzooi. Tenminste bij mij wel, dus mijn moeder roept herhaaldelijk naar boven, wanneer ik nou eindelijk van plan ben om mijn stal uit te mesten. Nou, today is the day! En aangezien ik me altijd houd aan acht makkelijke stappen is het opruimen én schoonmaken zo gebeurd. Hier dus een acht stappenplan naar een mooie opgeruimde en rozengeurende kamer!

Stap 1:
Pak alle snoeppapiertjes, bonnetjes, prijskaartjes, touwtjes en andere zooi uit je kamer en gooi het in je prullenmand. Zo, dat is niet zo moeilijk!

Stap 2:
Raap al je kleren bij elkaar en gooi ze voor je kast, eenmaal alle kleren uit de kamer op een hoop gegooid te hebben, ga je ze sorteren. Vieze kleren in de was en de nog schone kleren vouw je netjes op en leg je op de juiste plaatsen in je kast. Zo houd je je kamer niet alleen mooi opgeruimd, maar houd je huismijt verwijderd van je kleren. Dit kan namelijk op enorme hoestbuien uitlopen, ik spreek uit ervaring.

Stap 3:
Nu ga je je bed luchten en opmaken. Eerst haal je de moltonhoes en de sprei van je bed af. Die gooi je in de was. Vervolgens haal je de hoeslaken van je deken en kussen(s) af. Ook die gooi je in de was. Nu doe je een nieuwe moltonhoes en sprei om je matras en doe je ook meteen een nieuwe lekker geurende hoeslaken om je deken en kussen(s). Even je bed opmaken en huppá daar heb je een goed opgemaakt schoon bedje!

Stap 4:
Je bureau opruimen. Grote klus, meestal dan. Bij elk voorwerp ga je na: heb ik het nodig? Waar hoort het te liggen? Is het van mij? Vervolgens ruim je het voorwerp op de juiste plekken op en je hebt zo een opgeruimd bureau! Lekker om op te werken dus!

Stap 5:
De laatste troep op je grond is nu aan de beurt. Ruim alles op en maak de grond alvast stofzuig klaar. Dit betekend dat je alle in de weg liggende voorwerpen even aan de kant moet schuiven, zodat je bij de volgende stap makkelijk overal bij kan met je stofzuiger.

Stap 6:
Stofzuigen! Okee, dit kan heel snel klaar zijn. Gewoon kamer doornemen en klaar ben je ermee. Hierna pak je een dweil en neem je de grond nog eens goed onderhanden, en nee dit gaat niet als je vloerbedekking hebt, dus dan houdt deze stap op bij het stofzuigen…

Stap 7:
Neem nu schoonmaakdoekjes om overal nog even langs te gaan en de laatste stof mee te nemen. Dit is belangrijk, want hiermee verwijder je alle huismijt en andere vervelende stofdeeltjes. Ook laat je zo een frisse geur in je kamer achter.

Stap 8:
Maak je kamer nu gezellig. Zet een gezellig vaasje neer met bloemetjes, leg mooie nieuwe kussens neer, koop een nieuw dekbedovertrek… check ook deze pagina voor inspiratie!

 Met dank aan Anne