Lifestyle

Versier je deur

Al jaren kijk je al tegen die saaie witte deur aan. En elke keer denk je waarschijnlijk weer hetzelfde:  “Er moet echt iets aan veranderen.” Dan heb ik een hele goede tip voor je! Namelijk: maak van jouw deur een fotolijst met jouw mooiste foto’s, plaatjes of reclame pagina’s. Ik zal uitleggen hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Het makkelijkste is om in Word te beginnen. Je gaat in Word de balken maken voor je lijst. Je kunt zelf kiezen in welke kleur je dit wilt gaan doen. Ik zal eerst uitleggen hoe je die balken in Word kunt maken.

Ga in je Wordbestand naar Invoegen. Vervolgens kies je Figuur en selecteer je Autovormen. Onder aan je pagina verschijnt nu een extra balkje met allerlei opmaakknoppen. Klik op de rechthoek die tussen het pijltje en het rondje staat (op het plaatje aangegeven met een rood rondje). Je maakt nu een balk zo groot mogelijk over de breedte van je pagina.

Om de balk in te kleuren of om de rand te veranderen klik je met je rechtermuisknop op de balk. Je kiest dan voor Autovorm opmaken. Bij Opvulling > Kleur kun jij je eigen kleur kiezen. Om de zwarte rand kwijt te raken ga je naar Lijn > Kleur en verander je de kleur in jouw gekozen kleur.

Nu heb jij je eigen balk voor je lijst. Natuurlijk kun je niet met één balk een hele lijst maken. Kopieer daarom de balk en plak hem zo vaak mogelijk onder elkaar op één pagina. Je kunt deze pagina nu een paar keer uitprinten, zodat je genoeg balkjes hebt.

Als je alle balkjes hebt uitgeknipt kun je beginnen aan jouw lijst. Met plakband kun jij de balkjes op je deur vastplakken. Je kunt zelf beslissen hoe groot je lijst wordt en waar die precies op je deur komt. Voor de hoeken knip je de rechthoeken aan het uiteinde schuin af.

Vind je dit teveel moeite? Je kunt uit (gekleurd) dik papier ook vormen knippen die je achter elkaar plakt voor een lijst.

Daarna is het een kwestie van inrichten! Dat kan met al jouw favoriete foto’s en plaatjes. Leuke plaatjes kun je uitknippen uit tijdschriften, maar ook uitprinten van internet. Hier vind je bijvoorbeeld hele mooie modefoto’s.

De saaie witte deur is verleden tijd. Succes!

Door Claudia

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved