DIY à la Blond Amsterdam

Lifestyle door Redactie

Van Peggy kreeg ik een hele leuke Do It Yourself tip: een dienblad of kaars of andere accessoire opleuken à la Blond Amsterdam. Niet moeilijk en helemáál niet duur!

Wat heb je nodig:

-Kaars, dienblad, plankje of iets dergelijks
-Lijm, die je op servetten kan gebruiken, zoals "Make Me! Multi Coat" of "Mod-Podge" o.i.d.
-Kwast (voor de lijm)
-Schaartje, het liefste een 3D-schaartje
-Water
-Doekje of keukenrol

Deze lijm heb ik gebruikt

Deze servetten heb ik bij Countrwishes gekocht, maar je vindt Blond Amsterdam servetjes ook bij V&D en bij de Blond winkel. Ze zijn ook online te bestellen via SuperDeCool.nl, voor 20 servetten betaal je €2,25!

Hoe doe je het?

Bedenk eerst wat je wilt gaan maken. Bij deze DIY laat ik een dienblad zien dat ik gemaakt heb. In principe kan het op vanalles! Denk maar aan een kaars, een houten plankje (naambordje) etc.

01. Vouw de servet uit elkaar, deze bestaat namelijk uit 4 plaatjes, en je hebt er denk ik maar één nodig, knip die dus uit. Ga de laagjes nog niet van elkaar halen, want dat wordt moeilijk knippen!

02. Knip vervolgens de dingetjes uit die je op zou willen plakken. Het beste is een voorwerp te nemen met een witte achtergrond, zo kan je de zinnetje ook gewoon uitknippen en hoef je niet letter voor letter uit te knippen!

03. Alles uitgeknipt? Mooi! Haal nu de laagjes van je uitgeknipte plaatjes eraf, een servet bestaat uit 3 lagen, haal de onderste 2 er dus af.

04. Vervolgens pak je je kwast en doe je maar een héél klein beetje lijm eraan, smeer dit uit over het stukje waar je je plaatje wilt plakken. Plak nu heel voorzichtig het plaatje erop, voorkom luchtbellen en kreukels! Zodra je plaatje erop zit, meteen een beetje lijm erover heen smeren!

05. Als je alles opgeplakt hebt laat je het drogen, ongeveer 15 minuten totdat het "handdroog" aanvoelt. Dan breng je nog een laag lijm (coating) aan over het gehele voorwerp, zodat alles glanst, en niet alleen de plekjes waar je de plaatjes hebt geplakt. Laat dit het liefst 24 uur drogen, dan weet je zeker dat het goed droog is!

Mijn resultaat:

Op de eerste foto lijkt 't dienblad vies, maar ik heb expres zo'n "oud tonende" gekocht! Dienblad kostte geloof ik €2,-, gekocht bij Action!

P.S. Keukenrol en water is ervoor bedoeld dat je je kwast direct na lijm gebruikt te hebben uit te spoelen, je hebt anders meteen harde kwasten en dat is zonde!

Succes ermee!