Show je kamer: Priscilla

Lifestyle door Redactie

In de rubriek "Show je kamer" mogen we stiekem binnengluren bij slaapkamers van Girlscene bezoekers. Wat is hun kamerstijl, waar shoppen ze hun meubeltjes en hebben ze nog goede stylingtips? Dit keer: de kamer van Priscilla.

De stijl van mijn kamer is modern, en er zitten details in die af en toe terug komen, zoals barok. Roze en zwart zijn de kleuren die veel te zien zijn in mijn kamer, maar om het een beetje rustig te houden heb ik gekozen voor lichtgrijs barok behang.

Ik ben er later achter gekomen dat mijn kamer eigenlijk twee kanten heeft: de kant met het barok behang is chique, minimalistisch en formeel, de andere kant met de fuchsia roze geverfde muur is juist informeel, en meer een media- en gezelligheidshoekje. De overgang tussen deze twee verschillende kanten verloopt neutraal en met veel kleur, zo is mijn dekbedovertrek bezaaid met een print van takjes, bloemetjes en blaadjes in allemaal verschillende kleuren en ligt er een bloemig, roze matje op de grond. Het bed past meer een beetje bij de chique, minimalistische kant.

Zelf ben ik heel blij met mijn Missoni dekbedovertrek, het is toch wel een item dat ik heel mooi vind. Standaard dingen (zoals mijn kast, bureau en nachtkastje) koop ik bij de Ikea, maar als ik echt iets moois wil ga ik meestal naar Laura Ashley. Ik ben er inmiddels wel achter gekomen dat een bed een item is waar je wat meer geld aan moet uitgeven. Mijn Ikea bed - dat ieder meisje van tussen de 12-16 jaar heeft - is na een paar jaar helemaal uit elkaar gevallen, en erg mooi is 'ie niet. Daarom gaat dat bed eind dit jaar mijn kamer uit, en komt er een mooi roze Auping Boxspring voor in de plaats. Mijn bureau is ook aan vervanging toe, maar die wordt vervangen door een ander Ikea bureau.

Eerst was de kamer van mijn broer, maar we hebben van kamer gewisseld en nu heb ik zijn kleinere, maar veel gezelligere kamer. Leuk detail is dat ik soms wakker word van het maanlicht, omdat het rechtstreeks op mijn bed schijnt als het niet al te bewolkt is. Niet iets waar je heel blij van wordt, maar het is wel romantisch!