Show je kamer: Esmee

Lifestyle door Redactie

In de rubriek "Show je kamer" mogen we stiekem binnengluren bij slaapkamers van Girlscene bezoekers. Wat is hun kamerstijl, waar shoppen ze hun meubeltjes en hebben ze nog goede stylingtips? Dit keer: de kamer van Esmee.

Sinds augustus 2008 woon ik in Amsterdam. Ons huis maakt deel uit van een groot glazen complex met een gezellige binnenplaats. Eigenlijk een soort oase van rust binnen Amsterdam. De grootste kamer van het huis is van mij. Ruim 15 vierkante meter zorgt voor een heel rustig en open gevoel. Het grootste pluspunt aan mijn kamer vind ik de ramen. Door de hoogte en het aantal (drie!) komt er veel licht binnen maar tegelijk zorgt dat ook voor veel inkijk. Ik vind het zonde om luxaflex op te hangen, het naar buiten kijken is juist zo fijn.

De basis van m’n kamer is wit. Al mijn persoonlijke spullen zijn kleurig genoeg dus met een witte basis blijft het nog steeds geordend en rustig ogen. Het moodboard wat ik voor deze kamer heb gemaakt was volgeplakt met bloemen. Uiteindelijk heb ik dit niet helemaal doorgevoerd omdat mooie nepbloemen niet goedkoop zijn en ik daar gewoonweg geen geld voor had. Eens in de zoveel tijd koop ik wel wat bloemen, echte en neppe, omdat het altijd heel gezellig staat vind ik.

Mijn beste aankoop is de vakkenkast. Hij is groot, wit en er pas ontzettend veel in. Hij is heel persoonlijk en dat vind ik belangrijk aan een kamer. Je moet je er helemaal thuis in voelen, het is immers jouw plekje waar je veel tijd doorbrengt! Mijn kast staat vol met tijdschriften (vooral Vogues), één van mijn verslavingen, en (mode)boeken. Ik kan met iets lekkers te eten en een stapel tijdschriften uren doorbrengen op mijn stoel.

Adviezen voor een leuke kamer zijn een rustige basis, ik heb bijvoorbeeld mijn bed wit geschilderd omdat het anders veel te massief zou ogen. Ook veel persoonlijke spulletjes ‘uitstallen’ is erg leuk, tenminste als je er ruimte voor hebt anders is het zo volgepropt. Kijk verder eens op Marktplaats, bijvoorbeeld voor een typemachine. De mijne komt uit een museum in Den Haag en heb ik alleen voor de verzendkosten gekocht! Het is erg leuk om getypte brieven naar vriendinnen te sturen en ze zijn supermooi om te zien. Ik zou er graag nog een lichtblauwe bij willen hebben. Ook een aantal mooie posters maken je kamer erg persoonlijk. De posters van Viktor&Rolf, New York en Parijs geven mijn kamer net iets extra’s!