DIY: memobord

Lifestyle door Redactie

Ook altijd van die losse velletjes, waar allerlei dingen opstaan die je nog moet doen? Of heb je leuke foto’s of andere frutsels? Maak dan eens een memobord! Heel simpel en het resultaat is superleuk. Ik heb er zelf een gemaakt en laat je in deze Do It Yourself zien hoe je er makkelijk een zelf kunt maken. Bij het voorbeeld hangen er maar een paar papiertjes, maar mijn memobord zit nu vol met foto’s, bioscoopkaartjes, pasjes, kaartjes en allerlei andere frutseltjes.

Wat heb je nodig?
- schildersdoek (de maat maakt niet uit, het ligt eraan hoe groot je je memobord wilt hebben)
- stof (je moet hiermee heel het schildersdoek kunnen bedekken, bekijk dus hoe groot het moet zijn)
- lint (de kleur en de dikte maakt niet uit, kies wat je zelf leuk vind!)
- schaar
- punaises

Uitleg
- Leg de stof voor je uit, en leg er het schildersdoek op (met de voorkant).
- Trek dan steeds een stukje stof achter het doek, en zet het vast met een punaise. Dit herhaal je steeds zodat de stof gespannen zit om de schildersdoek.
- Pak dan je lintjes en knip ze in verschillende stukken (even om je memobord doen, zodat je ziet waar je ze ongeveer moet afknippen). Span deze ook om je memobord, en zet ze op de achterkant vast met een punaise. Een patroon erin is er leuk, ik heb een soort ruitjes gemaakt, je kunt ze natuurlijk ook allemaal door elkaar doen: wat je zelf leuk vind!
- Steek eventueel als je net als mij ruitjes hebt gedaan in de kruising een punaise. Op de foto zie je het niet, maar ikzelf heb het nu wel gedaan, omdat mijn memobord dan steviger is en meer papiertjes en dergelijke kan hebben. Ik vond het er ook leuk uitzien, maar hier geldt ook: doen wat je zelf leuk vindt!

Tips
- Schilderdoeken kan je gewoon goedkoop kopen bij de Blokker of Xenos, kijk ook eens in foldertjes!
- Wat ook leuk is om verschillende kleuren lint te gebruiken, of bijvoorbeeld een dikke en een dunne. Voor een speels effect.
- Maak je memobord in de kleuren van je kamer!

Door Lonneke