Show je kamer: Patricia

Lifestyle door Redactie

In de rubriek "Show je kamer" mogen we stiekem binnengluren bij slaapkamers van Girlscene bezoekers. Wat is hun kamerstijl, waar shoppen ze hun meubeltjes en hebben ze nog goede stylingtips? Dit keer: de kamer van Patricia.

Toen we vier jaar geleden gingen verhuizen kon ik mijn kamer geheel naar mijn eigen wensen inrichten. Ik koos toen voor de kleuren blauw en groen, omdat ik dat een frisse, vrolijke uitstraling vind hebben.

De slaapkamermeubelen die ik in het andere huis al had waren lichtblauw, dus het was sowieso handig om een kleurencombinatie te kiezen waarbij ik het meublement weer kon gebruiken.

Mijn kamer heeft een rustige en klassieke uitstraling. Door niet al te veel gebruik te maken van accessoires probeer ik het eenvoudig en opgeruimd te houden. De pop die ik op mijn kamer heb staan wisselt regelmatig van outfit. Momenteel heb ik mijn jurk van het kerstgala erop staan.

Favoriet is het zithoekje. De barokke stoeltjes en het kastje heb ik ongeveer twee jaar geleden gekocht. Mijn kamer is vrij ruim, en het was nog een beetje leeg. Door de lege hoek op te vullen oogt het al een stuk gezelliger. De stoelen staan er eigenlijk alleen voor de sier, ik zit er nooit op.

Mijn bureau is heel kaal en opgeruimd, maar dat vind ik gewoon erg handig. Ik studeer, en het is voor mij heel belangrijk dat ik me goed kan concentreren zonder afgeleid te worden door alle prulletjes die op mijn bureau staan. Toen ik nog op de middelbare school zat stond mijn bureau helemaal vol met fotolijstjes en kaarsen, maar inmiddels heb ik dat allemaal weggedaan om er een simpele werkplek van te maken.

Aan de wand hangen twee fotolijsten met modefoto’s. Deze pas ik aan wanneer ik weer een mooie foto heb gezien in de Vogue. Ik ben ook wel erg blij met mijn kroonluchter. Het groen van de kap past natuurlijk perfect bij mijn vloerbedekking.

Het donkerbruine kaptafeltje is van mijn tante geweest. Toen ze hem weg wilde doen heb ik het meegenomen. In eerste instantie vond ik het niet bij mijn kamer passen. Alle meubels waren tenslotte lichtblauw of zilverkleurig. Toch vind ik het nu heel leuk staan. Het is een leuk accent tussen al die lichte kleuren. En daarnaast is het ook heel handig om me er ’s ochtends aan op te maken.