Najaarscollectie H&M Home

Lifestyle door Redactie

De najaarscollectie van H&M Home heeft zich vergeleken met de collectie van februari 2009 weer rijkelijk overtroffen! De collectie is geïnspireerd door de kleding van H&M en de samenhang tussen mannelijk en vrouwelijk wordt duidelijk naar voren gebracht. Het is echt een mooie collectie, met veel leuke en grappige details die in de items zijn verwerkt.

Er is een ruim assortiment, van kussens tot theedoeken en van douchegordijnen tot een dekbedovertrek. Je kunt er het hele huis mee inrichten, items voor in de keuken en de badkamer tot en met de slaapkamers en de woonkamer. Wat het leuke van de collectie is, is dat je los kunt gaan met combineren en mixen van de verschillende stijlen. Het past allemaal bij elkaar!

Er is gebruik gemaakt van strikken, pailetten, kantwerkmotieven, grofgebreide materialen, vintagelook stoffen, punkelementen, dierenprints, leer, knopen en metallic details. Deze extra’s zorgen ervoor dat elke item uniek is! De materiaalkeuze bestaat vooral uit katoen, linnen en viscosekatoenmix. H&M heeft ook biologisch katoen in de collectie verwerkt, dit vind je in de thee- en gastendoeken terug. Qua kleurkeuze hebben ze gebruik gemaakt van duidelijke kleurcontrasten, om de tegenhang tussen mannelijk en vrouwelijk te laten zien. De kleuren variëren van roze, lila en rood tot zwart en bruin.

“Binnen de interieurtrends is er duidelijk sprake van een hang naar meer decoratieve details en vrouwelijke elementen”, zegt Evelina Kravaev Söderberg, hoofd design van H&M Home. Dit zie je terug in de kussens, hier is gebruik gemaakt van grappige fotoprints van kant of breisels op kussens en tafellakens, beddengoed dat is bedrukt met illustraties van kussens en dekbedden, douchegordijnen waarop een motief van buizen staat afgebeeld en kussens in de vorm van klokken. De details die in de collectie terugkomen roepen humor en fantasie op.

Voor de badkamer zijn er zachte, dikke handdoeken, badmatten waar heerlijk je voeten in wegzakken en douchegordijnen met grafische prints.

De lijn is lekker betaalbaar, zoals we van H&M gewend zijn. De prijzen variëren van €4.90 tot €14.90 voor kussenhoezen, van €14.90 to €49.90 voor beddengoed en voor €9.90 tot €14.90 voor handdoeken.

En tot slot: de collectie interieurtextiel van H&M komt eind juli/begin augustus uit en is niét in de winkels te verkrijgen. Het is alleen maar online en via de catalogus te bestellen. Ik weet al precies wat ik wil hebben, jij ook?

door Danique