Lifestyle

DIY: pocket size lantaarntjes

Op de website Instructables.com kwam ik deze 'Do It Yourself' tegen. Deze simpele mini-lantaarntjes zijn heel gemakkelijk om te maken, het is een kwestie van creativiteit en maar 5 minuten van je tijd. Hieronder volgen de instructies....

Stap 1

Benodigdheden:

- Een pot. Het handigste is een leeg jampotje te gebruiken, maar een ander potje is ook geen probleem. Echter heeft het wel een eis, het moet een glazen pot met een metalen deksel zijn. Liever geen deksel gebruiken waar verf op zit, om onaangename dampen te voorkomen.
- Een mes. Scherp genoeg om een gat in de deksel te snijden.
- Lucifers. Om het lampje mee aan te maken wanneer die klaar is.
- Lampenolie. Dit zal als brandstof worden gebruikt voor in de mini lantaarn. Het liefst geen kerosine, omdat dit een hoop roet produceert.
- Een lang lont. Je hoeft niet perse een lont te gaan kopen, je kan namelijk ook gewoon een schoenveter gebruiken waarvan het plastic uiteind is weggeknipt of een opgerold stukje doek. (Tip: 100% katoen veter, geen synthetische gebruiken!)

Stap 2

Maak met het mes een gat in de deksel van je potje, dit is afhankelijk van je lont. Wanneer je een dunner lont hebt maak je een kleiner gat dan wanneer je een dikker lont hebt. Heel logisch ;) Maak met het mes een voorzichtige heen en weer beweging om schade te voorkomen.

Stap 3

De derde stap is de lont door het gat krijgen. Dit doe je door middel van het mes, zoals te zien is op onderstaande afbeelding. Doe dit zorgvuldig, zodat je niet uitschiet! Hoe langer het lont boven de deksel uitkomt, hoe hoger de vlam zal zijn.

Stap 4

Vervolgens giet je langzaam de lampenolie, Kerosine, plantaardige olie of wat dan ook in het potje. Schroef daarna de deksel met de lont er weer op. De lont moet lang genoeg zijn, zodat die op de bodem rust, maar niet zo lang die naar boven krult. Zorg ervoor dat je het potje niet te vol maakt, vul het ongeveer tot halverwege.

Stap 5

Het eindresultaat! Het enige wat je nog moet doen is het lantaarntje aansteken en je hebt een gezellig sfeerlichtje...

door Danique

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved