Show je kamer: Serena

Lifestyle door Redactie

In de rubriek "Show je kamer" mogen we stiekem binnengluren bij slaapkamers van Girlscene bezoekers. Wat is hun kamerstijl, waar shoppen ze hun meubeltjes en hebben ze nog goede stylingtips? Dit keer: de kamer van Serena.

Vertel eens wat je over jezelf…

Mijn naam is Serena. Ik ben 16 jaar oud en ik woon in Rotterdam. Ik ben een Goth en een Wiccan, ik ontwerp mijn eigen kleding, ik zing (het liefst opera) en ik teken graag. Tarja Turunen is mijn favoriete zangeres en ik heb daarom ook een lijst met foto’s van haar boven mijn bed hangen. Ik interesseer me erg voor de Egyptische mythologie en ben daar ook dagelijks mee bezig. Verder heb ik de eigenschap om altijd alles op te willen ruimen en schoon te maken. Ik kan niet goed tegen rotzooi en ik wil daarom ook dat mijn kamer er altijd netjes uit ziet.

Past de stijl van je slaapkamer ook bij jouw eigen kledingstijl, of is die compleet anders?

De stijl van mijn kamer past zeker bij de stijl van mijn kleding. Zoals ik al zei ben ik een Goth en mijn kamer heeft ook een Gothic-look. Dit is echt de beste kamer die ik ooit heb gehad. Ik heb nog geen moment spijt gehad van de kleuren en het is echt een plekje waar ik helemaal mij zelf kan zijn.

Hoelang heb je deze kamer al?

Wij wonen nu ongeveer anderhalf jaar in dit huis, en de kamer die ik nu heb, is de beste kamer van allemaal. Wij zijn vijf keer verhuisd in ongeveer zeven jaar dus ik heb al aardig wat interieurs gehad.

Hoe zou je jouw stijl qua interieur omschrijven?

Het eerste wat opvalt als je in mijn kamer binnen komt is de stijl. Ik hou niet van al te veel poespas en heb daarom ook alleen de belangrijkste spullen neer gezet. Ik vind nu alles nu één groot geheel en de stijl komt duidelijk naar voren. De Gothic stijl is altijd al een belangrijk punt in mijn leven geweest. Verder decoreer ik mijn interieur met plukken nep spinnenweb, om het iets meer ‘griezelig’ te maken. Waarschijnlijk ben ik een van de weinige meiden op Girlscene die zo’n soort kamer heeft…

Op welke items in je kamer ben je het meest trots? En waarom?

Er zijn meerdere dingen waar ik dol op ben maar de opgezette raaf, het houten sieradenkistje en mijn doodskop zij spullen die ik voor geen goud zo willen weg doen. Ik heb deze spullen van mijn opa en oma gekregen, en die doodskop heb ik van hun, voor mijn 15e verjaardag gekregen. Verder ben ik onwijs blij met mijn Egyptische kat, Bastet. Die heb ik zelf gekocht.

Waar heb je de meeste spulletjes vandaan? Gekocht, gekregen, vintage…?

Mijn spullen komen overal en nergens vandaan. Ik heb niet echt één specifieke winkel waar ik alles koop. Ik slaag het best rond Halloween als al die spookjes, doodskopjes en spinnen-zooi weer tevoorschijn komt. Dan pas koop ik veel dingen. Verder is het maar net waar ik tegen aan loop. Dat kan in een tuincentrum zijn, de Marskramer, et cetera. Al mijn Egyptische spullen komen overigens allemaal uit Egypte.

Wat zou je het liefst in je kamer willen veranderen?

Persoonlijk vind ik mijn kamer echt een paradijs, en zou daarom niets meer willen veranderen. Ik zou alleen wel iets m eer kast ruimte willen hebben. Ik heb erg veel kleding en schoenen maar dat kan ik in mijn kasten niet meer kwijt, helaas…

Heb je nog goede tips voor meiden die hun kamer opnieuw willen inrichten?

Er is maar een tip die ik ze kan meegeven en dat is; richt je kamer zo in dat je er helemaal in thuis voelt. Je moet je kunnen terug trekken in je eigen kamer, en als die niet naar wens is, word je er zelf ook niet vrolijk van. Het is wel je eigen optrekje, daar moet je met plezier in kunnen zitten.

Wat zijn jouw absolute favoriete shopadresjes qua woonspulletjes?

Mijn favoriete winkel is denk ik toch wel de Xenos. En dan vooral in oktober, met alle Halloween spullen. Daar kom ik altijd wel met íets naar buiten. En altijd als ik op de Gothic beurs loop kom ik ook van alles tegen, daar heb ik al aardig wat gekocht.