Opgeruimde kasten

Lifestyle door Redactie

Kasten hebben we allemaal, maar is die van jou ook mooi opgeruimd? Zeker als je een open kast in je kamer hebt, is het belangrijk dat deze er lekker opgeruimd en georganiseerd uitziet. Ik geef je een aantal tips!

Het klinkt raar, maar werkt wel: wissel verticale en horizontale stapels met elkaar af. Dat geeft een mooi effect! Zorg wel dat je items met dezelfde soorten grootte, bijvoorbeeld boeken en tijdschrift, bij elkaar legt.

Stop niet té veel in een kast, dan wordt het al gauw propperig. Hou altijd wat ruimte over bóven de items.

Ruimte geldt ook voor tússen de spullen die in je kast staan. Niet iedereen heeft hier plek voor, maar een stukje waar niks staat, maakt alles rustiger.

Kleur bij kleur. Het klinkt suf, maar als je - bijvoorbeeld bij boeken - kleur bij kleur zet, oogt dit veel opgeruimder. De foto hierboven is vrij extreem, maar ikzelf heb ook een open boekenkast en roze/rood tinten bij elkaar gezet, net als wittinten, blauw, zwart etcetera. Dat maakt het nét wat opgeruimder.

Opbergdozen en ordners zijn geweldig voor open kasten; hier kun je lekker veel (rommel) in kwijt en tóch ziet het er netjes uit.

Ook glazen potjes werken geweldig. Niet alleen in de keuken, maar ook in je slaapkamer: met bijvoorbeeld punaises, elastiekjes, nagellakjes of potloden erin.

Is het in jouw open vakjes-kast altijd een rommeltje? Laat dan gewoon deurtjes zetten in de vakjes. Je kunt overal deurtjes voor zetten, maar ook voor een aantal kiezen (die je willekeurig pakt of juist naast elkaar).