Hoe maak je je kamer hotel-waardig?

Lifestyle door Redactie

Hotelkamers zien er altijd spic & span uit; supernetjes met mooi design en een prachtig opgemaakt bed. Als je een beetje je best doet, kun je jouw slaapkamer ook zo mooi maken!

- Maak je bed áltijd mooi op. Het kost even tijd, maar dan kruip je er 's avonds ook weer prins(es)heerlijk in! Misschien kun je je moeder ook vragen om een beetje te helpen, als je nog thuis woont. Koop mooie kussens (bij de Xenos heb je ze al voor een paar euro!) en leg hier je bed mee vol. Trek het dekbed mooi strak over je matras én leg een mooie sprei op het eind!

- Heb je een mooi plekje over in je kamer, of in een open vakjes- of ladekast, dan kun je hier je mooiste spullen 'uitstallen'. In hotelkamers zie je dit ook vaak: een mooie vaas op een tafeltje, of je allermooiste paar pumps op een stoel of in een open kast. Het klinkt onzinnig, want het is inderdaad niet praktisch, maar wel extreem mooi!

- Stal je parfums en beauty-items mooi uit. Koop een leuk tafeltje of gebruik een plank voor je mooiste parfumflesjes, bodylotions of een pot bodypoeder. Goedkope winkels zoals H&M en Kruidvat verkopen make-up en lichaamsproducten voor weinig geld die er héél luxe uit zien. En al was het alleen maar om neer te zetten!

- Etagères ken je van high tea's en om mooie chocolaatjes op uit te stallen. Maar je kunt er ook sieraden of beauty-items op leggen!

- Maak een fotowand met mooie schilderijtjes. Je kunt hier eigen foto's in stoppen, zoals vakantiekiekjes, maar het is ook leuk om mooie campagnes uit tijdschriften in te lijsten. Of print een mooie tekst uit en plak deze strak in een lijst. Ook leuk: voorwerpen inlijsten (mits ze plat zijn), zoals gedroogde bloemetjes of een plat kettinkje die je niet meer draagt.

- Mooi geverfde muren of een goed behang doen héél veel voor je kamer. Kijk je ouders lief aan en neem ze mee naar behang- en verfzaken. Vaak is het helemaal niet duur en het geeft je kamer een instant hotelgevoel.

- Muurstickers zijn niet duur en geven een echte design touch aan je kamer. Je koopt ze in interieurzaken of online (Google maar eens op 'muursticker' of 'interieursticker'.

- Een kapstok hoef je niet alleen voor jassen te gebruiken, je kunt er ook schilderijtjes of andere dingen die je wil 'exposeren' aan hangen. Of om je sleutels niet kwijt te raken!

- De reden dat het altijd zo opgeruimd is in hotelkamers, is natuurlijk omdat er geen persoonlijke spulletjes rondzwerven. De meeste 'rommel' kun je lekker in opbergdozen of in mooie kleine koffertjes stoppen. Die zien er ook nog eens leuk uit! Bij Xenos en Blokker vind je vaak hele goedkope exemplaren.

Foto's: Ideal home magazine