Lifestyle

Show je kamer: Fabiënne

401

In de rubriek "Show je kamer" mogen we stiekem binnengluren bij slaapkamers van Girlscene bezoekers. Wat is hun kamerstijl, waar shoppen ze hun meubeltjes en hebben ze nog goede stylingtips? Deze keer: de kamer van Fabiënne.

"Mijn kamer heeft een warme inrichting met veel bruin tinten. Misschien zullen jullie het niet verwachten maar het is een studentenkamer! Ik zit dus op kamers. Ik leef in een huis met drie andere meisjes. Mijn kamer was ooit de huiskamer van het huis, dit is al een tijd niet meer zo. We hebben nu dus geen huiskamer meer. Voor mij heeft er een meisje ingezeten maar die ging eruit omdat ze naar Australië ging. Het is een best grote kamer voor een studentenkamer, hij is zo’n 24 à 25 vierkante meter.

De kamer had totaal andere kleuren toen ik erin kwam. Veel wit, blauw, groen en bruin. Ik vond het allemaal niet zo mooi dus heb ik het allemaal veranderd naar mijn eigen smaak. Ik wilde de kamer een rustige uitstraling geven omdat ik er eigenlijk altijd ben en moet leren. Mijn kamer wordt vaak als huiskamer gebruikt ook met feestjes en verjaardagen. Het is dus handig dat ik een bankje en een eettafel met vier stoelen heb. Ik moest ook praktisch denken toen ik op kamers ging. Mijn bed heeft bijvoorbeeld geen frame omdat het anders niet in de nis zou passen. Dit scheelt veel ruimte en zo heb ik toch een bed van 160x200m erin kunnen proppen!

Mijn spulletjes heb ik overal en nergens vandaan. Het ‘op kamers gaan’ kwam heel onverwacht dus ik had er eigenlijk ook helemaal niet voor gespaard. Ik heb aangegeven in mijn omgeving dat ik op kamers ging en ik kreeg spullen aangeboden door iedereen! Om maar een voorbeeld te geven: ik kreeg een stoel aangeboden door de oma van de vriend van mijn beste vriendin! Uiteindelijk heb ik die niet genomen maar mijn tip is: laat het weten in je omgeving. Mijn bank heb ik op de kop getikt bij een vriendin van mijn tante voor 60 euro. De kasten zijn allemaal van de Ikea, lekker goedkoop maar toch mooi en praktisch.

Ik heb het voor elkaar kunnen krijgen dat alle spullen in mijn kamer bij elkaar passen. Dit wilde ik heel graag en heb overal gezocht. Mocht je op kamers gaan en het belangrijk vinden dat je spullen bij elkaar passen. Zoek overal zoals in kringloopwinkels, bij familie, vrienden, kennissen, rommelmarkten, Marskramer en vooral ook bij Ikea!”

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved