DIY: trui 'jasje' voor een vaas of pot

Lifestyle door Redactie

Er bestaan maar weinig leuke potten waar je je pennen in kunt doen. En dan vazen, je hebt ze in verschillende soorten en maten. Maar een vaas waar een persoonlijke touch aan is toegevoegd, is altijd leuk! Op Laurenmakes kwam ik een DIY tegen van een ‘jasje’ voor een vaas of pot. Erg leuk om je saaie vaas mee op te pimpen en een hele nieuwe look te creëren.

Benodigdheden:

- Een oude vaas, soep of een ander klein blik
- Een leuke trui (misschien heb je nog wel een oude in de kast hangen of je koopt gewoon een trui. Misschien als je nog geluk heb, kun je er een met sale scoren.)
- Lijmpistool (mocht je dit niet in huis hebben, kun je ook met een tube lijm proberen.)

Je begint met de glazen vaas of het blik. Je hebt hiervoor de uiteinden van de trui nodig. Trek deze om je vaas heen, zorg dat hij er goed omheen zit en alles bedekt is. Knip de uiteinden en restanten ervan af. Zorg ervoor dat je de stof niet te precies afknipt, en dat je wat extra stof over hebt. Het extra stof dat je overhebt, kun je naar binnen vouwen. De extra stof dat naar binnen is gevouwen, moet je wanneer je strakke randen wilt, lijmen. Doe dit aan de bovenkant en aan de onderkant.

Klaar!

door Danique