Show je kamer: Anouk

Lifestyle door Redactie

In de rubriek "Show je kamer" mogen we stiekem binnengluren bij slaapkamers van Girlscene bezoekers. Wat is hun kamerstijl, waar shoppen ze hun meubeltjes en hebben ze nog goede stylingtips? Deze keer: de kamer van Anouk.

Vroeger was mijn kamer naar mijn zin nooit goed, het was rommelig, veel te veel kleur en ik hield het er geen 5 minuten uit! Vorig jaar mocht ik voor mijn verjaardag mijn kamer restylen. Ik wilde er een rustige kamer van maken; mét kleur,maar niet te overheersend. Een plek waar ik me goed voelde en waar ik me lekker terug kon trekken.

Na mijn verjaardag begonnen we te behangen en kon ik mijn gekochte spulletjes plaatsen. Toen alles er goed en wel in stond vond ik het nog niet echt mooi.Ik begon te schuiven en dingen er uit halen en toe te voegen. Uiteindelijk heb ik nu de kamer die ik wilde, een rustige kamer met kleur: rood voor de frisse tint, wit en blauw voor de rust. Een bureau om huiswerk op te maken of om lekker te schrijven. Overal liggen notitieblokken zodat als ik een idee heb ik het meteen kan verwerken.

Op mijn bed ligt een fleecedeken en lekkere grote kussens, zodat ik lekker op mijn bed kan hangen. Op mijn nachtkasje een aantal boeken en vooral veel tijdschriften, en mijn laptop waar ik elke avond weer even een verhaaltje op schrijf.

Ook met mijn kachel wist ik eerst geen raad, ik wilde hem verven maar door de warmte zou de verf niet lang houden, dus heb ik hem met leuke magneetjes en foto’s beplakt.

Schrijven is dus een hobby van me, maar ook mode speelt een belangrijke rol, zo heb ik spiegels op mijn deur geplakt, lekker makkelijk en het scheelt plek, en altijd als je je kamer uit gaat kun je even kijken of alles goed zit.

Ik heb niet een plek waar ik leuke dingen heb geshopt voor mijn kamer eigenlijk komt alles ergens anders weg van de Ikea tot de Action.

Het belangrijkste aan mijn kamer vind ik dat het licht genoeg is, hij kleurrijk is, ik er veel inspiratie van krijg en het een gezellig plekje is. Het is een kleine kamer maar handig ingedeeld; er kunnen zelfs drie vriendinnen blijven slapen.

De mooiste dingen aan mijn kamer heb ik zelf bedacht of bij elkaar gevoegd, en er zo iets leuks van gemaakt. Dus ik zou zeggen: wees creatief en maak er wat leuks van!