Show je kamer: Emily

Lifestyle door Redactie

In de rubriek "Show je kamer" mogen we stiekem binnengluren bij slaapkamers van Girlscene bezoekers. Wat is hun kamerstijl, waar shoppen ze hun meubeltjes en hebben ze nog goede stylingtips? Deze keer: de kamer van Emily.

-

De kamer waar ik nu slaap heb ik nog niet heel lang. Sinds mijn zus een jaar geleden het huis uit ging ben ik er ingetrokken. Voor mij een hele overgang, want mijn vorige kamer was heel klein. Doordat veel is achtergebleven van mijn zus zijn er ook wat spulletjes die ik van haar heb overgenomen. De hoofdkleuren van mijn kamer zijn wit, zwart en roze. Om het alleen zwart/wit te doen vond ik een beetje saai. Eigenlijk is de stijl van mijn kamer een mix van meisjesachtig en strak. Om alleen meisjesachtig te doen vond ik een beetje te tuttig. Vandaar dat ik er dus voor gekozen heb er strakke elementen tussen te doen.

Soms kun je een meubel weer een andere indruk geven door er iets bij te voegen. Zoals bij mijn bank van IKEA; deze is best strak maar doordat ik een deken er 'losjes' overheen gelegd heb lijkt dat minder. Iets wat leuk is als je sjaaltjes, riempjes en tassen hebt is een kapstok. Vaak zitten daar veel haakjes aan waar je één of meer dingen aan kan hangen. Het oogt ook nog leuk!

-

-

-

Om niet alles een beetje eentonig te doen heb gekozen voor een bruine laminaatvloer. Voor mijn bed ligt een harige crème deken, zodat als ik 's morgens uit bed kom niet meteen op een koude vloer stap.

Iets wat ik altijd lastig vind is een bureau zoeken met ook nog een leuke bureaustoel. De meeste bureaustoelen zijn echt zo zakelijk, voor kantoor. Vaak past hij dan niet bij de stijl van je kamer. Maar toen ik een keer in IKEA was kwam ik er een tegen en ik was verkocht! Het bureau wat ik nu heb is een bruin houten bureautje die ik op mijn vorige kamer ook al had. Misschien moet ik toch eens op zoek naar een ander.

Een tip die vaak gegeven is, luidt: kijk ook eens op Marktplaats of een andere tweedehands site. Dit heb ik ook gedaan en kwam er een kastje tegen, precies wat ik zocht. Hij dient als nachtkastje, opbergkastje en uitstalkastje. Dit kastje is ook mijn beste koop geweest! Verder shop ik bij de bekende winkels zoals Xenos, Action en Blokker. Verder heb ik niet echt een speciale winkel waar ik vaak heen ga. Als ik wat tegen kom wat ik leuk vind neem ik het mee. Nog een favoriet is de waaier uit Spanje, waarin je weer de kleuren van mijn kamer terugziet!

Iets wat bij mij wel eens een probleem is, is dat ik soms geen leuke foto heb voor achter een lijstje. Dit kan best stom staan en ben ik eens gaan bladeren in leuke woonbladen, maar ook Libelle. Hierin staan vaak hele leuke plaatjes die goed bij je kamer kunnen passen. Doe ze achter je lijstje en het ziet er heel leuk uit! Laatste tip: leg je sieraden op een etagère. Je pakt ze zo makkelijk en dient meteen als leuke accessoire voor je kamer!

-

-

-

-