Ik testte... de Cortina Tour fiets

Lifestyle door Redactie

Ik woon in Amsterdam, en doe dus alles met de fiets. Ideaal! Nu valt mijn fiets eigenlijk al een tijdje uit elkaar, dus was het tijd voor een nieuwe. Mijn wensenlijstje: een omafiets, zo'n lekker klassieke, maar wel met een hippe touch. En oja: niet te duur! En ik heb 'm gevonden: de Tour fiets van Cortina.

Ik kende het merk zelf nog niet (mijn fietsenkennis stopt bij Gazelle....), maar ze maken een heleboel mooie fietsen.

-

De Cortina Tour is een lekker klassieke maar toch hippe omafiets, met jasbeschermers, een heel goed Abus Amparo slot, een led koplamp en led achterlicht (heel erg 'groen'!).

Ik heb 'm natuurlijk ook zelf even uitgetest in hartje Amsterdam...! Hij fietst erg relaxed; door de terugtraprem (die overigens echt lekker snel 'werkt') heb je geen last van irritante remkabels bij je stuur. Wat wel zo fijn is bij het neerzetten in overvolle fietsrekken in de stad! Ook erg fijn is dat het zadel niet te smal is (dag zadelpijn!) en je alles perfect in kan stellen op je eigen hoogte. Zo ben ik erg klein, maar is de fiets prima aan te passen qua trappers, zadel, stuur, enzovoorts.

Het allerleukste 'gadget' dingetje vind ik de LED-lampen voor & achter, die je met een knopje aan doet. Eindelijk geen dynamo's meer waardoor je superzwaar moet trappen, of batterijtjes die na een week leeg zijn. Ideaal!

Daarnaast is het design natuurlijk echt tof, je maakt absoluut de blits met deze fiets. Ik noem 'm zelf 'Tipex-wit', zo super helder wit is -ie. Ik heb er in ieder geval al erg veel complimenten over gekregen...

-

Hij is er in het wit, zwart en paars en kost € 329, wat ik een hele goede prijs voor deze fiets vindt. Niet te duur (soms kosten fietsen wel 700 of 800 euro, wat een geld!) maar ook absoluut geen spotgoedkoop 'fietsje'.

Op de site vind je alle verkooppunten bij jou in de buurt. Ik raad je zeker aan een keer langs de winkel of fietsenmaker te gaan en 'm uit te proberen!

cortina fiets