Trendkleuren voor je slaapkamermuren

Lifestyle door Redactie

Eens in de zoveel tijd is het tijd voor een frisse wind door je kamer… En waarom dan niet meteen een nieuw kleurtje op de muren? Je hoeft niet meteen nieuwe meubels of accessoires te kopen. Een leuk, nieuw en trendy kleurtje op de muur doet al wonderen!

Girlscene is voor jullie op zoek gegaan en heeft de nieuwste, trendy kleuren voor 2010 op een rijtje gezet. Zo kun je alvast wat inspiratie opdoen…

We zien veel frisse kleuren, zoals geel en oceaanblauw. In de stijlboeken zien we deze kleuren vaak apart gecombineerd, zoals met vreemde patronen, stijlen en stoffen. Naast de aparte en frisse kleuren, zien we ook veel klassieke kleuren terug. Zoals de kleuren paars, groen, brons en rood die teruggrijpen naar het verleden. Deze kleuren zijn geïnspireerd op handwerk en antiek meubilair.

Helemaal hip: de feelgood-kleuren. Denk hierbij aan de kleuren blauw en mosgroen. Daarnaast zien we ook steeds vaker de kleur lichtrood, koraalroze en turkoois voorbij komen. Maar bij deze opvallende kleuren houdt het niet op, de kleuren punch, paars en viooltjes worden ook aan het palet toegevoegd. Vind je deze feel-good kleuren niet zo mooi, dan is er ook nog de rustgevende lavendelkleur.

Tegenwoordig zien we ook 'het industriële palet', geïnspireerd op de moderne architectuur. Het is eigenlijk een menging van oud en nieuw, denk dan aan zachte kleuren als steen, krijt en baksteen. Zachte, neutrale grijstinten worden gecombineerd met inktzwarte tinten. Met af en toe frisse spatten van citrus.

En dan is er nog de Aqua trend; natuurlijke blauwkleuren in contrast met donkere kleuren. Over het algemeen zijn het zachte kleuren die goed op elkaar aansluiten, zeker geschikt om van je slaapkamer een ware oase van rust te creëren.

Contrasterende kleuren staan met stip bovenaan. Het zijn kleuren die je lekker kunt mixen en matchen. Je kunt lekker losgaan… Waarom maar één kleur gebruiken, als je er ook meerdere op een muur kunt doen?

Glitter & Glamour is het ook helemaal in 2010. Glimmende metallic elementen en goud om het mee af te wisselen. Daarnaast zien we ook veel exotische kleuren uit het Midden-Oosten, deze creëren een gevoel van avontuur en mysterie.

Als je bij een verfzaak bij jou in de buurt langsgaat zijn er vast en zeker kleuren die met bovenstaande kleuren overeenkomen. Verf ze!

door Danique