Show je kamer: Janneke

Lifestyle door Redactie

In de rubriek "Show je kamer" mogen we stiekem binnengluren bij slaapkamers van Girlscene bezoekers. Wat is hun kamerstijl, waar shoppen ze hun meubeltjes en hebben ze nog goede stylingtips? Deze keer: de kamer van Janneke.

Mijn oude kamer was echt mini (3 bij 3 meter!). De meubels waren houtkleurig, en de muren waren knalrood met felblauw, de details in mijn kamer hadden verschillende kleuren en dit maakte de kamer heel druk. Ik deed vaak een poging om mijn kamer te veranderen maar het lukte nooit echt zoals ik wilde.

kamerpauline.jpg

Vorige zomer kreeg ik een nieuwe kamer, met een veel grotere oppervlakte. Mijn huidige kamer is namelijk (10 m × 4m). Voordat ik de kamer kreeg zat ik voor mezelf al plattegrondjes te maken. Ik had het helemaal uitgedacht, van de kleuren op de muur tot het maken van een inloopkast. Ik koos ervoor om neutrale kleuren te gebruiken, namelijk wit en donkergrijs. De twee lange zijdes in mijn kamer hebben een schuine muur. Ik besloot de twee lange muren wit te schilderen, en de houten balken donkergrijs in dezelfde kleur grijs waarin ik de rechte muur heb geschilderd aan de deurkant.

Ik vond mijn kamer toch een beetje somber worden en het leek me daarom super leuk om één muur appeltjesgroen te schilderen. Zo kocht ik allemaal accessoires (zoals lampen, kussens zitzak, dekbedden etc) ook in de kleur groen.

Ook mocht ik een nieuwe vloer uitzoeken. Ik wilde graag iets van een lichte kleur hout hebben, een soort parket dat staat zo gezellig! Daarom koos ik voor laminaat, dat lijkt op parket maar het is veel goedkoper.

Ik mocht heel veel nieuwe meubels uitzoeken, deze kocht ik vooral bij de Ikea, want deze meubels zijn erg praktisch en zien er leuk uit. Ik koos ervoor om de meubels in de kleuren wit en zwart te kopen. Hierbij ben ik geïnspireerd door de site van de Ikea waarop veel voorbeelden van kamers te zien zijn. Zo zag ik ook een kamer met zwarte witte en rode meubels; echt een super leuke kleurencombi!

Toch moest ik ook wat meubels uit mijn oude kamer meenemen, zoals mijn bed, bureau en tv meubel. Ik vind het in mijn kamer niet heel slordig staan, maar ik zit er toch over te denken om deze meubels nog in een zwarte of witte kleur te schilderen, zodat het beter bij mijn kamer past.

kamerpauline.jpg

Er hangen in mijn kamer twee kleine zwarte kroonluchters die veel licht geven, wat 's avonds ook wel nodig is. De kroonluchters heb ik bij de Xenos gekocht, ik wilde eerst een grote kroonluchter maar toen ik deze zag was ik verkocht.

Links in de hoek is er een opbergmeubel waarop je kan zitten, ik heb er gekleurde kussentjes opgezet om het een vrolijk effect te geven.

Naast het opbergmeubel zie je mijn kaptafel met lekker fel licht, dat is het fijnst bij het opdoen van make-up. Ik heb superhandige bakjes op het kaptafeltje staan, daarin zitten speciale ronde vormpjes waarin je mascara en lipgloss kan doen. Ook zie je mijn oorbellenrekje, via internet besteld. Ik heb nu zo’n 59 paar oorbellen en deze had ik eerst vaak gewoon in een bakje zitten, hierdoor raakten de oorbellen door de war en het was altijd veel gezoek om beide paren oorbellen te vinden.

Mijn kledingkast is een PAX kast van Ikea; hij is best groot en van binnenin is -ie perfect ingerich. Zo heb ik een rek voor broeken, lades, kledingroedes, enzovoorts.

Het hoekje met mijn bed, bankje en tv is een fijne plek om te relaxen, ik lees er vaak tijdschriften of kijk tv. Op de roomdivider heb ik mooie spulletjes neergezet, zo zie je bijvoorbeeld drie poppen, die mijn vader uit Indonesië heeft meegenomen.

Boven mijn bed hangen drie grote lijsten, die waren houtkleurig en had mijn moeder ooit van Ikea meegenomen. Ik heb ze met houtverf zwart geverfd. Vervolgens heb ik allemaal leuke foto's van mij en mijn vrienden opgezocht en ze uitgeprint op fotopapier, van de kleine foto's heb ik collages gemaakt voor in de lijsten.

Als tip om je kamer te stylen zou ik de basismeubels in standaard kleuren doen, je persoonlijke spulletjes zorgen voor kleur in je kamer. Ook kan je collages ophangen met foto's of met knipsels uit tijdschriften, dit ziet er leuk uit, het kost niks en het is hartstikke leuk om te maken!