Budget decoratie en make-over ideetjes

Lifestyle door Redactie

Je hebt niet altijd veel geld om je kamer/huis een make-over te geven, maar dat hoeft ook helemaal niet. Er bestaan namelijk genoeg DIY ideetjes en natuurlijk budgetitems die je kamer weer een hele nieuwe look geven.

Girlscene is voor jullie op zoek is gegaan en heeft een aantal budget make-over ideetjes op een rijtje gezet…

Het ziet er misschien wat vreemd uit, maar het kan echt leuk zijn als je opgedroogde bladeren of bloemen in een lijstje doet. Vooral als je meerdere lijstjes naast elkaar hebt hangen, je krijgt dan echt een leuk effect. En alles wat je in de natuur vindt, is ook nog eens gratis! Let er wel op dat je de bladeren in een lijstje doet dat strak tegen elkaar zit, dan blijft het namelijk het langst mooi.

Je oma, tante of moeder heeft vast nog wel ouderwetse theedoeken of stoffen servetten in de kast liggen. Zo niet? Koop ze dan op een rommelmarkt of in een tweedehandswinkel. En als je nog ergens een saai kussentje hebt liggen, dan heb je eigenlijk alles wat je nodig hebt. Zoals je hierboven kunt zien, kun je een hele nieuwe look en feel geven aan dat oude, saaie kussentje. Als finishing touch kun je er nog een lint omheen doen of naai er grappige kraaltjes op.

Op zoek naar een nieuw kastje? Zorg dan dat je een houten krat, kist of gewoon houten planken bij de hand hebt. Zoals je hierboven kunt zien heb je naast het frame ook nog twee plankjes nodig waar je uiteindelijk iets op kunt zeggen. Houten planken is misschien nog wel het makkelijkste, aangezien je van een kist of krat de achterkant moet verwijderen en dus meer werk is.

Zorg dat je naast hout ook een mooie, grote lijst hebt. Je lijst is het basispunt, want het hout moet achter/aan de randen van de lijst bevestigd worden (in een vierkant). Dit bevestigen doe je met behulp van spijkers of een lijmpistool. Heb je dit klaar? Dan kun je de twee plankjes (eventueel al op maat gezaagd) in het frame schuiven en aan de zijkanten met spijkers of een schroef vastzetten. Je kunt er voor de stevigheid een steuntje onder maken. Heb je dit ook af? Dan kun je het kastje een leuke kleur geven en voilà je eigen handmade kastje!

Heb je misschien nog ergens een saai, oud stoeltje staan en kun je stofferen? Neem hem dan onder handen en geef hem een andere bekleding. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een leuk stofje, een speciaal nietapperaat, en andere benodigdheden om een stoel te stofferen.

Aan de muur hangen leuke kitsch bordjes, deze kun je in een kringloopwinkel of op de markt kopen. En als je geluk hebt heeft je oma misschien nog bordjes in de kast staan die je mag gebruiken. De bordjes kunnen namelijk een leuke decoratie aan je wand zijn.

Je staat er niet zo snel bij stil, maar de achterkant van een kast(je) is de ideale plek om een leuk behangetje te plaatsen. Je kunt zelfs aan gratis behang komen, als je de kleine proefvelletjes behang van de Gamma of Praxis opspaart. Je hebt dan natuurlijk niet zo'n mooi afgewerkt effect, dan wanneer je een hele rol koopt. Maar je hebt het wel zo budget mogelijk, namelijk: gratis!

Foto's: countryliving.com

door Danique