Lifestyle

Tips voor een opgeruimd bureau

Een bureau op je kamer is handig, voor aan te studeren, lezen en misschien te computeren. Maar het kan ook al gauw een rommeltje worden! En daar is niet alleen je moeder niet happy mee; het werkt ook nog eens demotiverend. Want wie heeft er nu zin om aan een ongeorganiseerd bureau vol troep te zitten? Daarom geef ik je in dit artikel een aantal handig opruimtips voor je bureau.

Papieren & post
Orden je post (zoals bankafschriften, brieven, kaarten, et cetera) en je losse papieren in verschillende categorieën. Bijvoorbeeld een bakje voor nieuwe post en een bakje voor papieren die je moet bewaren (zoals belangrijke schoolbrieven, aanmeldingsbrieven van de sportclub, loonbriefjes van je werk, et cetera).

-

Kleine frutsels
Je kunt ook een bakje maken voor kleine papieren frutsels, zoals visitekaartjes, pasjes van verenigingen, bioscoopkaartjes enzovoorts. Ook een leuk idee is om een mooie envelop of een grappig zakje op een prikbord te prikken of aan een spijkertje in je muur te hangen. Hier stop je de losse frutsels in!

Opruimtips voor je bureau

Herinner jezelf!
Herinner jezelf aan belangrijke zaken met post-it's. Bij de HEMA kun je hele vrolijk gekleurde exemplaren kopen (beter dan zo'n saaie gele). Post-it's zijn makkelijk, omdat je dan niet hoeft te zoeken in de enorme berg naar 'wat je ook alweer moest doen'. Als je een bepaald iemand moet terugbellen of een afspraak moet maken bij de huisarts, zet je dat op de post-it. Kun je de brief met het telefoonnummer of de andere informatie gewoon opbergen. En dat ruimt weer op! Als je veel dingen moet herinneren, kun je ook een whiteboard of prikbord gebruiken.

Opruimtips voor je bureau

Opbergdozen
Bij veel woonwinkels kun je opbergdozen en -boxen kopen; zowel van karton als plastic, transparant of met een hip printje. Ideaal voor schoolspullen, oude rommeltjes, schriften, computerkabeltjes, enzovoorts!

-

Hema, €29,-

Kalender
Ben jij een type die gauw afspraken vergeet? En kun je ook niet echt overweg met een agenda (altijd kwijt, te weinig plek, of alleen voor school bedoeld)? Dan is een kalender die je op je muur hangt of op je bureau zet erg handig. Werk met verschillende kleurtjes (bijvoorbeeld roze voor vriendinnendingen, groen voor sport- en vereniging afspraken, blauw voor familie, geel voor school, enzovoorts). Je kunt ook grappige stickertjes of magneetjes (als je een whiteboard gebruikt) kopen om te markeren wat voor afspraak het is.

Opruimtips voor je bureau

Mooie kantoorspulletjes
Schaf mooie kantoorspulletjes aan. Die hoeven helemaal niet duur te zijn; bij V&D, Hema, Xenos en ook IKEA heb je prachtige kantoor artikelen voor heel weinig geld. Als je mooie spulletjes, zoals een pennenbakje, brievenbakje, et cetera hebt staan, ruim je je losslingerende pennen en brieven ook sneller hierin op. Vergeet ook een stylish blocnote-houdertje niet. Het resultaat is natuurlijk erg sjiek!

-

Hema, €2,95

Foto's: Goodhousekeeping

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved