Lifestyle

Opruimtips voor je bureau

Laatst gaven we jullie al een tip over hoe je spulletjes in je kamer leuk op kunt bergen. Is je bureau nog steeds een rommeltje? Wij hebben een aantal handige tips om je bureau/werkplek netjes en overzichtelijk te houden!

Opruimenbureau

Sorteer & benut je computer
Stapels papieren die je nooit meer gebruikt, maken je bureau en je documenten onoverzichtelijk. Sorteer alles wat je aan papier hebt en gooi hetgeen wat je niet meer gebruikt in de papierbak. Alles wat nog wel belangrijk is, kan je netjes in een mapje doen. Scan alles in en zet het op je computer, mocht je het dan ooit kwijtraken dan heb je het nog op je PC staan. Ook een agenda of kalender kan je via de computer doen, dat scheelt een hoop papier.

Het is ook handig om alle documenten op je computer te sorteren en de rest weg te gooien. Je kunt het beste een back-up maken op een harde schijf, zodat alles veilig gesteld is.

Post-its & Pennen
Pennen krijg je vaak ergens mee of neem je per ongeluk mee van een vriendin of collega. Zorg dat je niet meer dan drie pennen in je bezit hebt. Een pen, potlood en een marker is meer dan voldoende. Extra pennen zorgen alleen maar voor extra rommel. Als jij iemand bent die vaak post-its gebruikt, dan is het nu tijd om het een keer weg te halen. Door veel gele briefjes rond je bureau, wordt het heel chaotisch en druk.

opruimenbureau

Boeken
Elke week wordt de stapel boeken op je bureau groter en groter. Ruim deze een keer op en zet ze op de boekenplank, het ziet er gelijk veel opgeruimder uit.

opruimenbureau

Eten & drinken
Een glaasje water of een kopje koffie op je bureau kan best, maar het is niet slim om achter je bureau te eten. Als je één keer knoeit, zit je tafel onder of erger nog, het gaat over je computer heen. Zorg dus dat je even ergens anders gaat zitten, als jij je broodje eet. Kan je het toch niet laten? Eet dan niet boven je computer, zodat het niet in je toetsenbord valt.

Organiseren
Koop een map met tabbladen, zodat je al je belangrijke papieren netjes op orde kunt houden. Wanneer je alles netjes in een map hebt zitten, kun je het veel sneller vinden.

opruimenbureau

Spaar papier
Het gebruik van veel papier is heel slecht voor het milieu, dus probeer zo min mogelijk uit te printen. Als het niet nodig is om iets uit te printen, laat het dan gewoon op je computer staan. Het papier dat je weggooit, kan je het beste in de papierbak gooien. Op deze manier kan het gerecycled worden.

opruimenbureau

Als je elke dag vijf of tien minuten besteedt aan het opruimen van je bureau/werkplek, dan blijft het ook netjes. En wanneer je werkplek netjes en opgeruimd is, kun je je veel beter concentreren.

opruimenbureau

Welke tip ga jij gebruiken?

Bron: casasugar

Door Myrre

LOVE dit artikel
9 meiden hebben deze blog geloved