Lifestyle

Doe de grote voorjaarsschoonmaak!

Het zonnetje schijnt, de vogels fluiten en de deuren en ramen gaan weer open. De knop van de verwarming kan eindelijk op 0 en de elektrische dekens kunnen weer opgeborgen worden. Je huis of kamer is door de winter heen waarschijnlijk een beetje rommelig en stoffig geworden, tijd voor een grote schoonmaak!

groteschoonmaak

In de winter ruimen we wel vaak op, maar toch voelt het allemaal een beetje stoffig en rommelig. We willen het voorjaar natuurlijk allemaal fris en fruitig beginnen en daarom is het tijd om je kamer eens een flinke schoonmaakbeurt te geven. Zorg dat je de hele dag vrij hebt, zet je favoriete muziek op en beginnen maar. Hier een stappenplan om alles weer spik en span te krijgen.

1. Zorg dat je verschillende schoonmaakmiddelen in huis hebt om bijvoorbeeld de vloer te dweilen, de ramen te zemen en de planken af te nemen. Zet vast een emmer, sponsje en een doekje klaar voor je gaat beginnen.

2. Allereerst ga je kijken wat er mag blijven en wat weg kan, je kan bijvoorbeeld beginnen met je kledingkast. Haal alles uit je kast en bekijk per item of je het wilt houden of dat het eigenlijk wel weg mag. Wanneer je dat hebt gedaan, leg je alles weer netjes terug en probeer je het ondertussen een beetje te ordenen. Dit doe je ook met je boekenkast, make-up kastje enzovoort.

groteschoonmaak

3. Haal je beddengoed van je bed en klop je dekens buiten heel goed uit. Ook kun je je matras van stof bevrijden door er met een mattenklopper op te slaan. Je zult zien dat er na de winter een heleboel stof vanaf komt. Doe er een frisse hoes omheen en maak je bed netjes op.

4. Nu ga je alle randjes, plankjes, tafeltjes, fotolijstjes en kastjes afnemen. Neem een vochtig doekje met een lekker ruikende allesreiniger. Veeg al het stof weg (ook bovenop je kast), neem vlekken af en zet alles weer netjes terug.

5. Maak nu je ramen mooi schoon, zodat je er straks weer helder doorheen kunt kijken. Wanneer je ze hebt schoongemaakt, kun je ze als laatste afvegen met een prop kranten. Hierdoor verwijder je alle vetvlekken en laat je ze extra glanzen.

groteschoonmaak

6. Pak nu de stofzuiger en maak elk hoekje van je kamer stofvrij. Langs je bed, achter je bank en onder je bureau. Zorg dat je niks vergeet!

7. Als allerlaatste pak je een emmer met allesreiniger en ga je je vloer eens flink schrobben tot er geen vlekje meer te bekennen is. Als er nog stof op de grond lag na het stofzuigen, weet je nu zeker dat alles weg is.

groteschoonmaak

8. Zet de ramen open, steek een lekker geurkaarsje aan en geniet van je heerlijk opgeruimde en schone kamer! Om je kamer eventueel nog iets op te vrolijken, kun je bijvoorbeeld gekleurde kussentjes of kaarsen neerzetten. Jouw kamer is nu klaar voor de lente!

Ga jij ook een grote schoonmaak doen?

Door Myrre

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved