DIY: Pompons

Lifestyle door Redactie

Deze schattige pompons zijn heel geschikt om je kamer een beetje mee op te fleuren. De vrolijke kleuren geven je kamer een zomers tintje. Je hebt niet veel nodig en het is eigenlijk zo gemaakt.

pompons

Je kunt de pompons natuurlijk ophangen aan touwtjes in je kamer, maar ze zijn ook heel leuk voor een feestje. Hang ze in de tuin voor een bbq of voor een tuinparty. Je kan altijd zelf bepalen hoe groot je ze maakt en welke kleur of motiefje je mooi vindt.

pompons

Wat heb je nodig?
- Je kunt verschillende soorten papier gebruiken, als het maar dun papier is. Denk aan crêpepapier, tissuepapier of vliegerpapier.
- dun touw
- schaar

Wat moet je doen?

pompons

Leg ongeveer 10 stuks vellen papier op elkaar en vouw het geheel als een wenteltrap in stukken van 4 centimeter breed zoals hierboven.

pompons

Bind in het midden een touwtje om het opgevouwen papier en knip de uiteinden rond af in de gewenste vorm. Je kunt het bijvoorbeeld rond of puntig afknippen.

pompons

Trek nu voorzichtig alle lagen papier uit elkaar. Pas op dat het papier niet scheurt, anders kan je weer opnieuw beginnen. Probeer het papier zo te vormen dat het een mooie en volle bol wordt.

pompons

Je pompon is klaar en nu kun je hem ergens op een mooi plekje ophangen. Je kunt ook een aantal verschillende maten maken en die op ongelijke hoogtes ophangen. Gebruik een mooi gekleurd lint om de bollen mee op te hangen.

pompons

Wij gingen ook aan de slag om een pompon te maken, zie hier het resultaat.

pompons

pompons

pompons

Wat vind jij van deze DIY? Ga jij de pompons uitproberen?

Bron: Glamourbloggen

Door Myrre