Lifestyle

Recycle je tijdschriften

Vorige week schreven we al een leuke DIY over hoe je oude tijdschriften nog goed kon gebruiken. Buiten dat het beter is voor het milieu om het papier opnieuw te gebruiken, kun je er nog een heleboel leuke dingen mee doen. Hier een aantal manieren om je magazines te hergebruiken.

recyclemagazines

De meeste vrouwen zijn helemaal weg van tijdschriften, we kunnen ons er uren mee vermaken. Elke week kopen we wel weer een nieuw blaadje of krijgen we er één door de brievenbus. Maar na het bekijken van de plaatjes en het lezen van interessante teksten, belanden deze tijdschriften weer op de stapel. Wat moet je daar nou mee?

Nou, met die stapel tijdschriften kun je dus nog een heleboel doen. Je kunt er bijvoorbeeld een leuk kastje van maken, zoals we beschrijven in de 'Do It Yourself' of je kunt ze op een andere manier gebruiken. Na de onderstaande opties, hoef je je magazines niet meer weg te gooien, maar maak je er optimaal gebruik van.

recyclemagazines 

Maak een grote inspiratie collage, zoals hierboven. Knip alle foto's en plaatjes uit die jij mooi vindt en hang deze op aan je muur.

recyclemagazines

Gebruik teksten of plaatjes om een voorwerp op te vrolijken. Je kunt bijvoorbeeld de voorkant van je agenda of van je collegeblok beplakken met leuke woorden. Je kunt dan zelf zinnen vormen met de uitgeknipte woorden, jij hebt dan een super originele agenda.

recyclemagazines

Je kan de uitgescheurde bladzijdes gebruiken om cadeautjes mee in te pakken. Kies dan bijvoorbeeld een bladzijde met veel kleur en je pakje heeft het meest originele inpakpapier ooit. Ook zou je nog leuke strikjes en krulletjes kunnen maken, zodat je je cadeau nog mooier kan versieren.

Heb jij nog veel oude magazines? En ga jij deze ook recyclen?

Bron: collegefashion.net

Door Myrre

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved