Skype, bakjes, opvouwbare wasmanden en slippers

Lifestyle door Redactie

Een paar weken geleden gaven we je al een lijst met dingen die je aan zou kunnen schaffen wanneer je op kamers gaat. Hopelijk zijn de dames die allemaal het huis uitgingen een beetje gesetteld in hun studentenkamertje. Girlscene geeft je nog een paar tips.

tipsopkamers

1. Genoeg ruimte onder je bed
Het leven op kamers gaat ook gepaard met veel (onverwacht bezoek) en gezellige etentjes samen met je studiegenootjes. Dan heb je geen zin om je uren bezoek te houden met opruimen. Zorg daarom dat je genoeg ruimte onder je bed hebt en lekker de boel eronder kunt schuiven. Of zorg dat je van die bakken hebt speciaal voor onder je bed (onder andere verkrijgbaar bij de IKEA). Hoef jij je ook geen zorgen te maken om de troep in je kamer mocht een leuke jongen plotseling bij je langskomen. Wel even opruimen en schoonmaken om de zoveel tijd. Als drukke studente zit je natuurlijk niet te wachten op stofwolken bij de volgende lading die je onder je bed schuift.

tipsopkamers

2. Skype
“Jahaaaaaaaa mam!” antwoord je standaard wanneer je moeder  vraagt of je haar asjeblieft om de dag wil bellen om te laten horen hoe het gaat. Maar ondertussen begint je telefoonrekening nogal te stijgen. En je wil liever niet een arme student worden door iets teveel moederliefde . Zo opgelost! Pak je computer en installeer Skype, laat je mam precies hetzelfde doen. Skypen kost verder geen geld als je een internetverbinding hebt. Naast dat je zo kunt bellen zonder verdere kosten, kan je moeder jou ook nog even virtueel in de wangetjes knijpen.

tipsopkamers

3. Slippers
Ben je terechtgekomen in een studentenhuis met huisgenoten die niet op twee handen te tellen zijn en zit er daarnaast nog een behoorlijke bevolking (= schimmel en andere niet definieerbare vlekken) op de vloer en muren? Zorg dan dat je een paar slippers hebt voor aan je voetjes. Gaat die bevolking tenminste niet tussen je tenen zitten.

tipsopkamers

4. Tupperwarebakjes
Waarom elke dag koken als je de restjes in kunt vriezen? (moet je wel een vriezer hebben natuurlijk) Zorg dat je wat Tupperware of soortgelijke bakjes in huis hebt. Altijd handig. En je kunt er ook andere dingen in bewaren dan eten, zoals batterijen, haarelastiekjes en paperclips. Heb je een moeder/oma/tante die verzot is op Tupperware party’s? Even lief knipperen met de wimpers en misschien krijg je wel iets leuks mee!

tipsopkamers

5. Opvouwbare wasmand
Hoi wasmand, waar ga je met dat meisje naartoe? Zie jij het ook niet zo zitten om met zo’n enorm log ding door het studentenhuis te sjouwen? Koop dan een opvouwbare wasmand. Er kan veel was in en daarnaast is ‘ie makkelijk te verslepen. Heb je even geen was? Dan vouw je het ding weer in elkaar (wel even oefenen de eerste paar keer!). Deze mand is ook erg handig tijdens een verhuizing, neemt geen ruimte in tijdens het verhuizen als ‘ie plat is! Kan dat ene leuke tafeltje ook gewoon mee in de aanhanger.

tipsopkamers

6. Stekkerdoos
Iemand heeft het niet helemaal begrepen bij het ontwerpen van studentenkamers. Vaak zijn er maar twee stopcontacten te vinden. Totally niet handig met al die apparaten. Schaf een paar stekkerdozen aan, zodat je altijd je televisie, dvd- en cd speler, wekker, lampen en computer altijd aan kunt sluiten.

Wat is jouw absolute must have voor op kamers?

Bron beeld: weheartit.com, seventeen.com

Door Brenda