Geld besparen op kamers

Lifestyle door Redactie

De meeste meiden willen vroeg of laat op kamers. Sommigen gaan op kamers omdat ze er aan toe zijn. Anderen hebben weinig keuze, omdat hun opleiding te ver van hun ouderlijk huis zit. Hoe dan ook zal er veel veranderen, want op kamers gaan is meer dan alleen maar feesten! Er zijn ook minder leuke kanten, namelijk de financiën. Want hoe ga je dat allemaal regelen?

Waarschijnlijk wordt bij jou thuis het eten betaald en hoef je niet te betalen voor je kamer. Dat wordt allemaal anders als je op kamers gaat, voor de meeste meiden dan. Je krijgt studiefinanciering en misschien steunen je ouders je een beetje, maar je moet ook heel veel meer betalen. Je kamer, je eten en alle meubeltjes en apparaten die je nodig hebt. Dat is misschien even slikken, maar het komt allemaal wel goed. Het is sowieso verstandig om in jouw nieuwe stad een leuk bijbaantje te zoeken, maar met onderstaande handigheidjes kom je vast ook een eind!

geld besparen op kamers

- Eet zoveel mogelijk samen met je huisgenootjes. Boodschappen doen voor één persoon is namelijk veel duurder dan voor twee of meer.

- Water, licht en gas kost ook best veel geld. Het is dus verstandig om geen uren onder de douche te gaan staan.

geld besparen op kamers

- Open een gezamelijke spaarrekening met je huisgenootjes. Als je daar maandelijks een klein bedrag op stort hebben jullie uiteindelijk een redelijk bedrag wat jullie kunnen inzetten als de wasmachine bijvoorbeeld kapot gaat of als het televisiescherm het begeeft.

- Maak ook een gewone rekening of pot aan waaruit jullie gezamelijke boodschappen kunnen doen zoals wcpapier, maar ook brood en melk.

- Op uitgaan kun je erg goed besparen. In sommige clubs mag je gratis naar binnen voor 24.00, doe dat dus! Koop ook niet te veel en dure drankjes.

geld besparen op kamers

- Je hoeft niet altijd uit in de stad. Je kunt ook een avondje thuis zitten met vriendinnen en een flesje wijn uit de supermarkt. Dat is ook veel goedkoper.

- Hardlopen in de buitenlucht is heel wat goedkoper dan op een loopband in het fitnesscentrum. Er zijn ook sportverenigingen die korting geven aan studenten en sommige faculteiten bieden ook sportfaciliteiten.

geld besparen op kamers

- Schaf zuinige, energiebesparende lampen aan.

geld besparen op kamers

- Let goed op acties en aanbiedingen bij internet en televisie abonnementen voordat je op kamers gaat.

geld besparen op kamers

- Veel meubelen kun je kopen op marktplaats, bij een dumpwinkel of bij de kringloop.

- Kijk voordat je op kamers gaat even op de zolder van je ouders. Misschien kan je wel wat meenemen of hebben zij dingen voor je apart gehouden.

geld besparen op kamers

- Doe boodschappen in goedkope supermarkten. Dat scheelt heel erg veel.

- Koop geen dingen die je niet nodig hebt, dus vooral geen inkopen doen als je honger hebt ;)

- Pak zoveel mogelijk de fiets in plaats van de taxi na een avondje stappen.

Ben jij van plan om op kamers te gaan? Of ben je al op kamers en heb je nog meer tips?

Door Annick
(Tip ingezonden door Christianne)