Food

Vegetarisch

Veel meiden kiezen er bewust voor om geen vlees (en/of geen vis) te eten. Ze eten dus vegetarisch! En dat hoeft helemáál niet saai te zijn, want je kan juist alle kanten op. En veel supermarkten en andere zaken hebben tegenwoordig een groot assortiment vegetarische hapjes, vleesvervangers en ga zo maar door. Ik geef je een aantal heerlijke vegetarische recepten!

Hele snelle spaghetti

Ingrediënten:
150 g spaghetti
175 g (Italiaanse) Quorn
2 el olie
400 g voorgesneden Italiaanse groente
1 pakje/blikje tomatensaus

Kook de spaghetti volgens degebruiksaanwijzing op de verpakking. Roerbak de Quorn in olie, bijvoorbeeld in een wok. Voeg de gesneden groenten toe en laat alles 'al dente' (beetgaar) worden. Roer de tomatensaus erdoor en laat het lekker heet worden.

Lookalike Beef met prei & champignons

Ingrediënten:

250 g vegetarische roerbakbeef (van Tivall)
peper en zout
1 el bloem
3 kleine preien in ringen
300 g champignons in plakjes
2 el olie
1 teentje knoflook uitgeperst
2 dl warme groentebouillon
2 el sojasaus
1 tl milde kerriepoeder

Doe een beetje bloem op de beef. Verhit de olie in een pan en bak daarin de beefreepjes op een hoog vuur aan. Voeg preiringen en champignons toe en roerbak dat 3 minuutjes mee. Voeg knoflook, bouillon en sojasaus toe en laat alles zo'n 10 minuten zachtjes sudderen. Breng het op smaak met zout, peper en kerriepoeder. Serveer met pasta of aardappeltjes!

Oriëntaalse schotel met wortel & prei

Ingrediënten:

2 wortels in plakjes
2 preien in ringen
5 grote aardappels in blokjes
olie
zout en peper
1 tl komijn
1 el koriander
2 tl gemberpoeder
2 rode pepertjes fijngesneden
bouillon van blokje

Verhit de olie in een wok en bak daarin de wortel, aardappel en prei circa 5 minuten. En schep die constant om. Voeg zout, peper, komijn, koriander en gemberpoeder toe. Meng de rode pepertjes erdoor en voeg bouillon toe. Laat in 10 minuten gaar en droog koken. Heerlijk !

Vegetarische taco's

Ingrediënten:

8 tacoschelpen
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 courgette
1 vleestomaat
1 blikje kidney bonen
2 el plantaardige olie
gehakte verse koriander
peper en zout

Laat de taco's in de oven warm worden. Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de courgette in blokjes. Pel de vleestomaat en snij die ook in blokjes. Laat de kidney bonen uitlekken. Fruit een uitje en knoflook glazig in de olie. Voeg de courgette toe en laat even meebakken. Daarna de stukjes tomaat en bonen toevoegen. Even laten bakken en dan de verse koriander toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Met het mengsel de warme taco's vullen en direct serveren.

Roerbak Quorn met ananas

Ingrediënten:

30 g boter
75 g ongezouten cashewnoten
1 el olie
350 g Quorn in stukjes
1 rode paprika in stukjes
1 blik ananasstukjes (450 g) afgegoten, sap bewaren
2 stengels bleekselderij in stukjes
2 el sinaasappeljam

Smelt de boter in een wok en roerbak de amandelen tot ze goudbruin zijn, en leg ze op een bord. Verhit de olie in de wok en roerbak de Quorn 3 minuten. Voeg paprika, ananas en bleekselderij toe. Meng de jam met het ananassap en giet dit in de wok. Laat heet worden. Voeg de amandelen toe en meng goed, en serveer alles met bijvoorbeeld rijst.

Met dank aan vegatopia.com !

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved