Food

Muffins

Ingrediënten voor 16 stuks:
500 g cakemeel
¼ theelepel zout
100 g suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
2 dl melk
2 eetlepels (zonnebloem)olie

Voor chocolademuffins dit erbij:
1 reep pure chocolade (75 g), grof gehakt

Bereiding:
De oven voorverwarmen op 200°C en op een bakplaat 16 papieren vormpjes zetten (er zijn ook speciale muffin bakplaten). De cakemeel, het zout, de suiker en de vanillesuiker boven een kom zeven. In een andere kom de eieren loskloppen. Al kloppende de melk en de olie toevoegen en dan alles door elkaar kloppen. Als je gewone muffins wilt maken, doe je er niets doorheen. Wil je chocolademuffins maken, dan doe je door dit beslag de stukjes chocolade. Roer dit er goed doorheen. Het cakebeslag in de  ormpjes scheppen en de muffins in het midden van de hete oven in ± 30 minuten gaar en goudbruin bakken. Als je er een prikkertje in steekt en hij komt er schoon uit, zijn ze goed !

Voor variaties:
- Appel kaneel muffins
- Bosbessen muffins (of bramen, aardbeien, sinaasappels...)
- Ham prei muffins
- Spekjes muffins
- Olijven muffins

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved