Food

Roomijs

voor vier personen

Benodigdheden:
Pan, vriezer, afsluitbare diepvriesdoos (bijvoorbeeld een lege roomijsdoos)

Bereidingstijd:
Voorbereiding ± 20 minuten
Invriestijd ± 4 uur

Ingrediënten
2 dl room
4 dl melk
4 eierdooiers
150 gr suiker
1 vanillestokje

Bereiding
Klop de eierdooiers los met ± 1 dl melk. Breng in een steelpan de room met de suiker, de rest van de melk en het vanillestokje aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer hiervan ongeveer een kwart door de losgeklopte eierdooiers. Voeg dit al roerend aan de warme massa in de pan toe en laat op een laag vuur (blijf roeren) binden. Laat dan volledig afkoelen. Roer tijdens het afkoelen een paar keer goed door om velvorming te voorkomen. Schenk het in een diepvriesdoos en zet die in de vriezer. Als de massa dezelfde dikte heeft als yoghurt, kan er een smaak worden toegevoegd. Schep de massa tijdens het invriesproces regelmatig om zodat zich geen grote kristallen kunnen vormen en het ijs egaal van structuur wordt. Bewaar het ijs in een afgesloten doos.

Smaakjes om toe te voegen:
- Puree van fruit, bijvoorbeeld aardbeien, kiwi, banaan of mango
- gehakte, geroosterde noten en rozijnen
- Fijngemalen praline
- 15 gr cacaopoeder en fijngehakte chocolade

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved