Food

Proost !

Deze zomer kunnen we een geheel nieuwe trend verwachten: drinken ! En denk dan niet aan onbeschoft zuipen, maar eerder aan het sexy nippen van een cocktailtje. En hoe ? Hee easy ! Ik geef jou een aantal zéér stylish recepten. Staat meteen interessant !

Ijskoffie
De Grieken kennen dit drankje al eeuwenlang en zijn er verzot op. En Nederland gaat ook om, voorspellen de experts. Ijskoffie kan variëren van superbitter tot mierzoet, dus voor elk wat wils. Heb je er al zin in ? Doe dan een zakje oploskofife, suiker, zakje vanillesuiker, water en wat ijsklontjes in een shaker (keukenmachine kan ook, maar voeg dan de ijsklontjes later toe) en giet het mengseltje in een longdrinkglas (zoeentje die je ook voor cola gebruikt) en smullen maar !

Sangria
Deze superzoete wijn met vruchtjes kun je heel easy zelf ook maken. Het is een superverkoelend goedje (ideaal voor in hartje zomer) maar je wordt er al wel snel aangeschoten van. Oppassen dus ! De creatievelingen kunnen de alcohol ook vervangen door vruchtensapjes en bubbeltjeswater, maar dan zakt het lekkergehalte wel...

(voor 12 personen)
De ingrediënten bij zo'n tien ijsblokjes doen, in een keukenmachine of blender vermengen en in glazen schenken waar blokjes perzik inzitten.


3 el sinaasappelsap
3 el grand marnier
2 el suiker
2 citroenen
2 sinaasappelen
2 appelen
2 perziken (in blokjes snijden voor in de glazen)
12 aardbeien
2.5 dl soda

Muntthee
Muntthee is über hip en komt oorspronkelijk uit Marokko. Daar drinken ze het in theeglazen (nog veel hipper !). En het is niet eens moeilijk te maken ! De ingrediënten zijn: 1,5 eetlepel gunpowder thee (groene Chinese thee), 12 klontjes suiker en een handvol verse munt (bij kruidenier te koop). Het enige wat je hoeft te doen is dit: kook 1,5 liter water en doe de thee in een theepot. Giet er een beetje water op, schud alles door elkaar en giet het water terug weg. Zorg ervoor dat de theeblaadjes in de pot blijven! Giet dan de rest van het water in de theepot. Voeg er 12 suikerklontjes bij en roer goed door elkaar. Was een handvol munt, snijd de steeltjes eraf, kneus de blaadjes lichtjes zodat het aroma vrijkomt en gooi alles in de theepot. Goed roeren zodat de blaadjes volledig onderstaan.

Vitaminencocktail
Wat ook helemaal inkomt, is de biologisch-verantwoord en supergezonde vitaminenshake. En gewoon met heel makkelijke huis-tuin-en-keuken ingrediënten te maken. Misschien in het begin een beetje wennen, maar daarna ga je het vast heel lekker vinden. Én je valt er van af, als je het als vervangingsmaaltijd gebruikt... Maar hoe doe je het ?

1 grote knolselderij
400 g wortelen
400 g appelen
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel fijn gehakte peterselie 

Was en schil de knol selderij, snijd hem in grote stukken die in een sapcentrifuge kunnen. Was de wortelen en maak er sap van. Was de appelen, schil ze niet, snijd ze in partjes, verwijder de pitjes en doe ze in een sapcentrifuge. Vang de drie sappen apart op zodat je de exacte hoeveelheid van ieder sap kunt afmeten. Om de cocktail zo geurig mogelijk te maken, moet je van alle drie de sappen precies dezelfde hoeveelheid in de mixer mengen. Giet er het citroensap bij, vul de glazen en zet ze koud. Strooi er, voordat je de cocktail opdient, een beetje fijn gehakte peterselie overheen. Dien koud op, maar zonder ijsblokjes.

Vruchtenbowl
Het always-trendy drankje met véél suiker, voor in de zomer. Kan met of zonder alcohol, wat je wilt ! Het is heel simpel en je kunt zelf wisselen qua ingrediënten, bijvoorbeeld meer aardbeien of minder frambozen. It's up to you !

2.5 ons aardbeien
2.5 ons frambozen
veel suiker
1 liter appelsap
1 fles Sprite (of mousserende wijn)

Het fruit in een schaal doen laagje om laagje met een dun laagje suiker. Op het bovenste laagje fruit doe je wat meer suiker tot het helemaal bedekt is. Dit zet je koel weg, ongveer een dag of anderhalve dag. Dan is er van het suiker niets meer over als een soort zoete aarbeien limonade (ook lekker om zo te drinken trouwens). Daar doe je dan nog een pak appelsap bij en de Sprite (als je liever met alcohol hebt, moet je de mousserende wijn pakken). En als je nog wat over hebt, en ijsvormpjes in de kast hebt liggen, kun je er ook waterijsjes van maken.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved