Crea Tussendoortjes

Food door Redactie

Heb jij ook weleens honger maar geen zin om wéér die saaie boterham, kwark of Sultana te pakken ? Ik gooide het roer om en bedacht een heleboel creatieve tussendoortjes. Leuk om te maken, lekker om te snacken en nog snel klaar ook. So, what are ya waiting for ? Deze recepten zijn allemaal voor één persoon.

Yoghurt Met M&M's
Pak een schaaltje en een kom vanilleyoghurt. Heb je die niet in huis, mix dan gewone yoghurt met suiker (wel goed roeren). Pak nu een doosje M&M mini's en gooi die erdoor. Errug lekker!

Chocolade Shake
Neem een groot en hoog glas, doe hierin gesmolten chocolade (ongeveer een halve reep). Daarna twee bollen vanilleroomijs eroverheen. Pak dan ijskoude chocolademelk, en giet die erover. Spuit er dan een flinke toef slagroom over en als laatste wat cacaopoeder. Smakelijk !

Toastjes Feest
Zorg dat je een pakje crackers hebt (naturel, maar mediterranée is ook heel lekker) en een boel beleg. Doe op elk toastje iets anders. Tips: zalmsalade, sandwichspread, groene pesto, roomboter, Philadelphia, chocola, komkommer et cetera.

Chocolade Ijs

Schep een schaaltje vol met vanille roomijs. Pak dan een paar minimarsjes en doe die in een schaaltje en zet die weer op een bord. Kook nu een pannetje met heet water en zet het bord erop (dit heet au bain marie). Je marsjes zullen snel gaan smelten. Je kunt dit ook in de magnetron doen. Giet daarna de "saus" over je ijs en laat het even stollen. Nu heb je zelfgemaakt straciatellaijs !

Warme Appel
Schil een zoete appel en boor deze uit met een appelboor. Bestrooi met kaneel en suiker. Twee minuten op vol vermogen in de magnetron en je hebt een heerlijk tussendoortje !

Zomerse Passie

Het enige wat je nodig hebt is een paar repen chocolade en een hoop aardbeien. Bedek een serveerblad met bakpapier. Smelt goede chocolade au bain marie (zie chocoladeijs hoe dat moet...). Dip de aardbei er halfweg in en leg ze dan op het bakpapier (ver genoeg uit elkaar). Zorg dat de aardbeien kurkdroog zijn, anders werkt het niet. Als de chocolade halfweg te dik is geworden, verwarm hem dan opnieuw maar zéér langzaam. Zet het blad aardbeien in de koelkast en laat ze daar een uurtje staan. En daarna, smullen maar !

Gezonde Vegetarische Salade
Schil 100 gram koolrabi en schaaf hem in plakjes. Maak 25 gram ui schoon en snipper hem fijn. Schil een appel en snijd hem in blokjes. Hak een half handjevol amandelen fijn. Maak een sausje van olie, zout, citroensap, mosterd en uitgeknepen knoflook. Doe alle bestanddelen in een slakom en schep de saus er voorzichtig door. Mmm !

Broodje Papaya
Ga naar de kaasboer waar ze ook nootjes verkopen, of een andere zaak waar ze noten en dergelijke hebben. Vraag om geconfijte of gesuikerde papaya, dat zijn hele kleine rode blokjes. Ze zijn erg zoet van smaak, maar wel errug lekker en verslavend. Haal daarna een broodje, bijvoorbeeld een pistoletje of een kampioentje en doe ze er tussen. Superlekker !