Blender recepten

Food door Redactie

Pas geleden heb ik een mini-blender gekocht. Hij is heel mooi design-groen en past perfect in onze keuken. Tsja, het oog wil ook wat!

Enniewee, sindsdien ben ik als een razende begonnen met blenden... Ik vind het echt ontzettend leuk, makkelijk en je maakt heel snel lekkere recepten.

d

Mijn mooie mini-blendertje !

Een paar van mijn favorieten (zelf bedacht, of met een beetje hulp van het kookboek):

Choco-boost
Pak een glas en doe er halfvolle melk in. Giet dat in de blender (heb je de goede hoeveelheid). Dan twee schepjes Nesquick poeder of cacaopoeder (niet de bittere) erbij. Beetje chocoladesiroop eventueel, blenden en je hebt een superlekkere chocomilkshake!

Ijskoude gazpacho
Of lekkere gazpacho: een half pak tomatensap, een paar kleine tomaatjes, een komkommer, beetje knoflook, twee gegrilde paprika's (uit zo'n pot op olie), klein beetje olijfolie, zout en peper, twee ijslontjes en je hebt echt een heerlijke koude gazpachosoep.

Sinaasappel-kiwi shake
Als je dit op hebt, voel je je echt mega gezond ! Pers een paar sinaasappeltjes uit en doe het sap in de blender. Schil twee kiwi's, snij ze doormidden en haal het dikke, witte stukje in het midden eruit. Doe ze ook in de blender, draaien maar, en voilà je supershake !

Tomaten tapenade
Dit recept heb ik zelf bedacht, toen ik heel erg trek had in iets lekkers maar er was niet zoveel in huis. Paar tomaatjes (ik had cherrytomaatjes) in de blender, paar scheutjes olijfolie erbij, handjevol pijnboompitjes, zout en peper en klein beetje knoflook (ik pakte knoflook-spul uit zo'n potje). Niet té fijn malen, laat er een beetje stukjes in zitten. Héél erg lekker op getoast brood of stokbrood !!

Heb jij nog lekkere blender recepten? Plaats ze hieronder in een reactie !