Food

Rijstepudding met appeltjes

Onze oma's aten vroeger rijstepap als ontbijt, maar met dit recept wordt het een chique dessert. Makkelijk te maken en bijna iedereen zal het lusten, dus het ideale toetje voor een meidenavond!

Ingrediënten (voor 3 tot 4 personen):
150 g dessertrijst (heet ook wel puddingrijst of paprijst)
750 ml (liefst volle) melk
2 eetlepels boter of zonnebloemolie
2 geschilde appels, in schijfjes gesneden
2 theelepels kaneel
50 g (liefst bruine) basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker

Bereiding:
1. Doe de rijst en de melk in een pan met 'n snufje zout en breng dit aan de
kook.
2. Laat de rijst onder af en toe roeren onafgedekt 12-14 minuten op zacht
vuur (liefst boven een vlamverdeler) koken tot de rijstebrij alle melk heeft
opgenomen.
3. Verwarm intussen in de koekenpan de boter en bak hierin de appelschijfjes
met kaneel en de basterdsuiker ca. 5 minuten op middelhoog vuur tot de
appelschijfjes zacht zijn.
4. Roer de vanillesuiker door de rijstepudding. Verdeel dit over de kommen
en leg de kaneelappeltjes erop.

Door Martine

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved