Food

Vegetariërs

283

Steeds meer meiden kiezen ervoor om vegetariër te worden. Bewust, of worden ze misschien aangezet door anderen? En hoe bevalt het 'vegetariër zijn', is het moeilijk of valt het wel mee? Ik sprak me een echte vegetariër: Lindy.

 

Jij bent dus vegetariër. Vertel eens iets over jezelf?
Ik ben Lindy en ik ben 14 jaar. Ik doe op dit moment 2vwo, en dat gaat best goed. Mijn hobby's zijn shoppen, dansen en op vakantie gaan! En ik ben dus vegetariër.

Hoe ben je vegetariër geworden, hoe kwam je erbij?
Het begon toen ik een jaar of zeven met mijn moeder mee naar de slager ging, en ik al die stukken vlees zag liggen. Normaal dacht ik er niet over na, maar nu ging ik denken: is dat wel eerlijk? Al die beestjes die dood zijn gemaakt omdat ík zo nodig vlees op mijn boterham wil! Ik liet het er maar even bij. Eenmaal thuis had ik lekker een broodje salami, en toen ik een hap nam ging ik er toch weer over nadenken. Ik werd misselijk van het idee en ik at het toch maar niet op. Ik zei het tegen mijn moeder, ze snapte het wel, maar ik was nog maar zeven en zoiets kan je natuurlijk niet beslissen van de een op andere dag. Ik ging minder vlees eten, maar nog wel af en toe als ik het écht niet kon weerstaan.

Toen ik een jaar of acht was begon ik het echt serieus te doen. Ik at nooit meer vlees of vis. Nouja, op die ene keer na dan, dat ik bij de Chinees was, en hij het verkeerde had verstaan, dus dat ik een bordje vlees kreeg (dat heel veel op het vegetarische leek). Door mij zijn vriendinnen van de basisschool ook vegetariër geworden! Ook mijn beste vriendin, waar ik erg blij mee ben, want dan is het eten bij elkaar geen probleem!

Wat eet je wel en niet?
Ik eet geen vlees of vis.

In hoeverre beïnvloed ‘vegetariër zijn’ jouw leven?
Mijn ouders werken er goed in mee, ze vinden mijn keuze goed en houden er altijd rekening mee. Wel waren ze eerst natuurlijk een beetje bezorgd, ze willen wel dat ik gewoon gezond eet. Ze gingen het een beetje uitzoeken en vroegen aan de huisarts of het nou eigenlijk echt slecht voor je is; maar dat is het niet. Zolang je maar goede vervangers eet. En die kun je overal krijgen! Nu denk ik er nooit meer bij na, ik ben het al zo lang, ik weet niet beter als het ware. Ik mis het niet, ik moet er eigenlijk niet eens aan denken.

Raad je het andere mensen ook aan, of is het een heel persoonlijke keuze?
Het is een hele persoonlijke keuze, want niet iedereen wilt, kan of mag het. Ook moet je het natuurlijk voor jezelf beslissen. Als ik ooit weer vlees ga eten, eet ik alleen vlees waarvan ik weet dat de beesten een goed leven hebben gehad. Ik weet wel dat het geen verschil maakt of ik nou wél vlees eet of níet. Maar voor mezelf geeft het gewoon een fijner idee.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

283 reacties

 • 6 jaar geleden Julia

  Ik ben nu al 10 jaar vegetariër. Ik eet geen vlees, omdat ik het gewoon vies vind om een beest te eten het is gewoon iets dat heeft geleefd en in de modder heeft liggen rollen. Bah! En dan heb je ook nog van die domme mensen die zeggen en eet je dan ook geen fricandel ... Nee "nou dan mis je wel wat hoor!" en dan zeg ik altijd NEE ik mis er niks aan.. alleen de gedachte al van al dat rest/aval vlees dat erin gaat. Ik moet er niet aan denken. Ik eet ook geen vlees, vis , ei , kaas.

 • 6 jaar geleden Laurien:)

  Ik ben ook vegetariër, maar niet omdat ik het zielig vind ofzo. Het is een statement dat het ook anders kan in onze materialistische samenleving.

 • 8 jaar geleden FashionMakeup

  Ik ben ook vegetarier maar eet wel nog vis. Mijn nichten snappen echt niet waarom ik vegetarier ben en ze zeggen als ik eens een vleesvervanger eet, dat moest ik weten wat daar in zit, ik dat ook niet meer zou willen eten. Wel dan heb ik goesting om hun te zeggen dat ik mijn leven zou geven als ik wist dat er nergens meer een dier ten onrechte gedood word.

 • 9 jaar geleden Martje

  Draag je dan ook geen leer of suede? Als je het toch zielig vindt voor het dier.

 • 10 jaar geleden Brecht

  het verhaal van faaabulousssx geld ook voor mij

 • 10 jaar geleden faaabulousssx

  ik ben ook vegetariër, voo mij is het heel erg makkelijk, want mijn ouders en mijn broertjes en zusjes zijn ook vegetarisch. Ik heb nog nooit vlees of vis gegeten en dat hoef ik ook niet.

 • 10 jaar geleden Sanguine

  IK BEN OOK VEGETARIËR!

  ;] vegetariërs 4 lifee.

 • 10 jaar geleden Mchick

  JEEEEJ Ik heet ook Milou en ben ook vegetarier haha!

 • 10 jaar geleden schorpioentjus

  ik ben ook vegetariër sinds een paar maanden toen ik me spreekbeurt over stichting wakker dier ging doen en een filmpje bekeek hoe dieren werden afgeslagt sodat ik een shnitzel op me bord hem deed me egt leterlijk en figuurlijk kotsen so walgelijk en groenteburgers en tofu is egt so lekkor wil het nooit meer in ruilen voor een dood iets

 • 10 jaar geleden lovetallie

  Ik ben ook vegetariër zo'n 3 a 4 jaar. Ik vond het wel eerst heel erg moeilijk want ik vond vlees ook heerlijk =D maar ben er toch mee gestopt

 • 10 jaar geleden K.Ds

  kdenk niet dat k t zou kunne

  zonder vlees :o

 • 10 jaar geleden sadiya

  ik ben vegetarier sind me 10de ik heb vlees nooit lkkr gevonden

 • 11 jaar geleden illegalmiracle

  Ik ben nu al iets van 3 á 4 jaar vegetariër,

  ik ben nu 13 jaar oud.

  Mijn broer en zusje zijn het ook =D

 • 11 jaar geleden BE10

  Ik vind dat nou zoon boolshit als kinderen geen vegetarier mogen worden! Het is hún keuze. ik zou als ik vlees zou moeten ten het gewoon weigeren...

  Gelukkig hoef ik dat niet want mijn ouders zijn vegetarier en ik ook, my whole life! Miss het niet maar da konmt ook wel omda ik nooit echt gehad heb. Maja ik heb het wel eens geprobeert en vind het nou niet zo van wooow ik mis wat.. En idd die discussies over waarom en zo heb ik ook al aardig vaak gevoerd. Maja zo leer je ook voor jezelf op komen! En ik vind dat vis gewoon wel vlees is. Vissen zijn toch ook dieren, hebben ook een leven, net zoals de koetjes en kalfjes. Maah vind het het minder erg.. Maja ik persoonlijk krijg het ook nietd oor mn keel.

  naja genoeg gelult!

  En alle vegetariers: Goed dat jullie het zijn(A)

  xx

 • 11 jaar geleden Lies

  ik ben vegetarier geweest maar ben ermee gestopt omdat er teveel kritiek op kwam enja.. Ik eet nog steeds niet graag vlees.

  x

 • 11 jaar geleden Saudade

  ik ben ook vegetarier.

  al vanaf mijn 10e.

  maar ik eet wel af en toe vis.

  Heel af en toe,

  En vissen hebben meestal wel een veel beter leven gehad,

  Dus dat gezeur vind ik ook een beetje overdreven.

 • 11 jaar geleden gabrielle94

  ik ben ook een vegetarier ik eet geen vis en vlees gwn omdat ik dat niet binnen kan houden moet altijd overgeven als ik vis of vlees eet

  vleesvervangers zoals valess enzo zijn erg lekker en het ziet er ook uit als vlees dus

 • 11 jaar geleden Lissa

  Ik ben nu 4 jaar vegetariër en ik mis het vlees helemaal niet! ik voel me nu gewoon veel beter, en kan nu gewoon eten zonder achteraf schuldgevoel te krijgen.

  x

 • 11 jaar geleden Lily

  ik ben het wel van de een op de andere dag geworden xD

  ik werd wakker als vleeseter en ging slapen als vegetarier xD

  we hadden 8 maanden geleden een film gezien bij bio over de bio-industrie, en sinds toen eet ik geen vlees meer

  vleesvervangers zijn ook superlekker!

 • 11 jaar geleden Sudevi

  Ik ben al mijn hele leven vegetariër.(:

 • 11 jaar geleden Niki

  Ik ben nu 3 jaar vegetariër, ik mis het totaal niet:P. Vlees is ook niet alles.. Het is maar 1 onderdeel van je maaltijd.. Ik vind vleesvervangers echt super!

 • 11 jaar geleden stylecutie

  ik ben flexitariër. dat is dat je soms vlees eet en soms niet. mijn zussen zijn allebei vegetariër, en mijn moeder is het wel 15 jaar lang geweest. dat vind ik erg knap, ik zou het niet volhouden. daarom ben ik flexitarier. als mijn moeder kookt, maakt ze de gehele maaltijd vegetarisch, als mijn vader kookt, eet ik gewoon een beetje vlees en een beetje vleesvervanger mee. zo doe ik goed aan de bio-industrie, en hoef ik mezelf toch niet te bedwingen helemaal geen vlees te eten

 • 11 jaar geleden winegummetje

  ik mag niet eens vegetarier worden, maargoed. We eten 1 keer in de week vegetarisch, is toch al weer een beetje beter dan nooit.

 • 11 jaar geleden madammeke

  guess what... als je vis e!et ben je dus niét veggie

 • 11 jaar geleden Samantha

  Ik ben 2,5 jaar vegatariër en ik mis het absoluut niet! Ben blij dat ik t ben Ik eet geen kaas met stremsel en geen drop of andere dingen waar gelatine in zit. Ik ben er meestal wel mee bezig, daarom is t wel handig dat mn ouders alles zelf maken. Pasta, toetjes etc

 • 11 jaar geleden spaddie

  ik ben net een jaar vega en mis t totaal niet

 • 11 jaar geleden Mimoosaa

  Ik ben net een half jaar vegatarisch en mis het soms wel hoor!

 • 11 jaar geleden FashionGirl

  ik ben al 7 jaar vegatarisch en ik mis het niet hoor ben nu 15

 • 11 jaar geleden Dagmaaaar

  ik ben 3 jaar vegetarisch. ( nu 12 ) Als je vis eet ben je wel een echte vegetariër. Zoals ik. Ik kan niet tegen bepaalde soort vlees ( dan lig ik 3 weken kotsend in mn bed , terwijl ik dat niet heb met ieder ander voer. ) Maar vis kan ik wel tegen, iedere soort vis. Vis is geen vlees.

 • 11 jaar geleden Princess_Maud

  ik ben vijf jaar vegetarier, ik ben nu 12.

  p.s. je bent geen echte vegetarier als je wel vis eet (dat stond laatst in een tijdschrift)

 • 11 jaar geleden xxStylish

  Ik ben 6 jaar vegetariër

  Ben nu 13.

 • 11 jaar geleden xxcupcakefanxx

  ik wil owk heel graag vegatarier wordem maar ik mach niej van me ouders ut is wel jmmr maar ik weet niej of ik wel zonder vlees kan

 • 11 jaar geleden Lily

  ik ben het sinds een week, we hadden namelijk een film gezien over bio-industrie en dat vond ik zooo vreselijk!!

  kben blij dat ik niet de enige ben !

 • 12 jaar geleden xFasionfreak

  ik wil het eigenlijk ook zijn maar ik kan niet de verleiding weerstaan om vlees te eten.!

 • 12 jaar geleden Xx_thyraa

  ik ben ook vega al 3-4 jaar vega en als ik weer ooit vlees ga eten is het biolosche daan weet je teminste dat ze een goed leven hebben gehad,, euroshopper vel is : geboren vetgemest, geslagt :S dat is egt zielig die beesten hebben dann egt geen leven gehad

 • 12 jaar geleden Elleess

  ik wil zo graag vegetarier worden (L)

  maar kmag niet van m'n moeder

  mijn liefde voor dieren is grter dan de liefde voormensen

  zodra ik op mezelf ben

  word ik vegetarier.

 • 12 jaar geleden Fashion_Dyanna

  iick be ook vergetariër iick eet geen vis of vlees icik eet en drink wel zuivel producten anders was in een veganist

 • 12 jaar geleden Chantal

  Iemand die geen vlees eet maar wel vis is geen vegetarier maar een PESCOTARIER.. Door dat soort gedrag zit je als wel echte vega vaak met vis opgescheept, of word er van je verwacht dat je dat wel eet. Nee! De zee word al leeg gevist!!

 • 12 jaar geleden kaassausje

  veel vegetaries eten kaas. maar kaas is niet vegetarisch! er zit een stremsel is van koeiemagen

 • 12 jaar geleden Klaartje

  Ik ben al heel lang vegatarier, ik ben nu pas elf... Ik begon met het kerst diner op school in groep 5, ik vond vlees gewoon vies. Ik had nooit graag vlees gegeten. Ik zit nu in groep 8 en ik hou het prima vol! Sterker nog: mischien blif ik het heel mijn leven wel, ik kan geen vlees meer door mijn keel krijgen, bleh! Ik vind het zo zielig dat je eigenlijk voor je eigen voeding dieren doodmaakt, terwijl het ook zo kan en nog lekkerder is ook! Let wel op: de Valess producten zijn minder goed, Tivall bijvoorbeeld (AH) is wel goed, er zitten net zoveel vitamines in als in vlees!

 • 12 jaar geleden Laura

  Ik ben ook vegetarier maar ik vind het niet zo speciaal, ik ben er aan gewend het is bij mij een gewone leefstijl. niet dat ik me specialer voel dan andere mensen. Ik heb er zelf voor gekozen en als anderen wel vlees eten vind ik het wel zielig voor de dieren maar zij kiezen er ook zelf voor, ik kan ze niet dwingen om ook vegetarier te worden! Mijn vader is er wel heel trots op dat ik het ben geworden en het volhoud.

 • 12 jaar geleden LisaxStar

  CestChanine: beetje raar om te zeggen "helemaal niets van dieren dus". Eieren en zuivelproducten komen ook van dieren.

  Just_Evaa: dieren hebben nooit een goed leven. Dieren die biologisch vlees leveren worden misschien iets beter behandeld, maar nog steeds niet goed genoeg naar mijn idee. Dieren verdienen beter!

 • 12 jaar geleden kaassausje

  ik ben ook vegetarier

 • 12 jaar geleden louxmlou

  Ik ben ook vegatarier. En kinderen doen net zoals bij BLONDIEJJ ook zo flauw tegen mij. Maarja, ik krijg geen hormonen van die beesten binnen en ben dus veel gezonder. Dat gezeur over 'vlees is gezond en wordt je sterk van' ben ik zat. Dat is niet eens zo. VLEES IS TROEP!

 • 12 jaar geleden Blondiejj

  ik ben ook vegatarier, en ik ben t van plan te blijven ook!

  Sommige mensen doen er flauw over: HUMM, IK EET VNAAF LKKR ROODJE KROKETT! Dan zeg ik: Oewh, lekker broodje vleesresten met n korstje eromheen, lekker joh.. ;l

  Nja, ik had een keer een stukje van een programma gezien, in de slachterij.. Ik dacht: Puh, ik eet het niet!

 • 12 jaar geleden petra

  ik ben ook vegatier en bendat 3 en een half jaar iik wil het zow houden ook :P

 • 12 jaar geleden CestChanine

  Ik eet btw,geen vlees,vis of kip. helemaal niets,van dieren dus.

 • 12 jaar geleden CestChanine

  IK BEN OOK VEGATARIERR

 • 12 jaar geleden CHERRYBLOSSOMS

  Ik ben vegetariër sinds groep 4.

  Toen hoorde ik dat het van dieren was.

  Natuurlijk, omdat ik het zielig vind. Maar ik vind het vooral een VIES idee.

  En voor groep 4 vroeg ik me ook wel dingen af, waar het vandaan kwam enzo. Maar als kleuter sta je er toch niet zo bij stil.

 • 12 jaar geleden mylOvee

  ik ben bijna 2 jaar vegetariër! ik vind vegetarisch eten vele lekkerder dan vlees!

  ik heb nooit graag vlees gegeten dusja

 • 12 jaar geleden petra

  ik ben nu ongeveer 3 en een half jaar vegetariër en mij bevalt het me ook:P

 • 12 jaar geleden Pracht

  Ik ben ook al 3 jaar vegetariër en het bevalt me prima.

 • 12 jaar geleden chang

  Ik ben ook vegetarier al 2 jaar , ik kan het gewoon niet hebben dat die beestjes worden afgeslacht , ookal hebben ze een goed leven gehad , helemaal zielig vind ik het voor varkens die worden gecastereerd zonder verdoving en hun staart word er ook afgesneden dat vind ik gewoon pure dierenmishandeling , ik eet ook geen vis want dat zijn ook dieren die een leven moeten hebben , ik word dan ook echt gewoon boos als iemand een opmerking over dieren maakt dat ze alleen nuttig zijn om te eten ofzo, en al helemaal als ik een vrachtwagen vol met varkens zie rijden die gewoon op weg naar hun dood zijn

 • 12 jaar geleden leftovercrack

  @passionated&SkaaL: Klopt xp die mensen mogen zich geen vegetarier noemen vind ik .__.'

  K ben zelf ook vegetarier mjaa xp

  Waarom staat er eigk geen stukje over veganisten [

 • 12 jaar geleden passionated

  @SkaaL, helemaal met je eens! Ik vind het echt te raar voor woorden.

  Ik ben vegetariër, m'n hele leven al.

 • 12 jaar geleden Just_Evaa

  En wat vinden jullie van biologisch vlees dan? Dan hebben de dieren wél een goed leven gehad.

  Ik zit er namelijk aan te denken om van alle vega-dingen af te stappen en om biologisch te gaan eten (alleen vlees + vis...). Wat vinden jullie?

 • 12 jaar geleden L

  ik vindt het Ontzettend hypocriet dat als je vegetarier bent, wel vis eet!,

  daarvoor is toch ook zo'n beestje vermoord? om op te eten of niet? , of zou dat toevallig ' niet zielig' zijn?

  Ik vindt wel dat alle beesten ( maakt niet uit waarvoor) een goed leven moeten hebben gehad.

 • 12 jaar geleden Esmee

  Ik ben een vegatariër, omdat ik geen vlees lust.

 • 12 jaar geleden Erica

  Ik ben geen vegetarier, dat houd ik niet vol. Daarbij is vlees erg gezond, en dus blijf ik het gewoon eten. Wel hebben wij thuis alleen biologisch vlees, geen bio-industrievlees. Dan vind ik het al goed

 • 12 jaar geleden INNOCENCEx

  Ik ben ook vegatarier, echt al 10 jaar! geen vlees en vis voor mij..

 • 12 jaar geleden Sshony

  biologisch of niet, mooi leven gehad of niet...

  het maakt niet uit!

  ze gaan allemaal toch uiteindelijk dood.

  ze gaan allemaal toch uiteindelijk naar de slachterij.

  en daar worden ze dan maar weer op gruwelijke wijzen vermoord!

  daarom ben ik nu ook vegetarier.

  ik weet nu dat het onwijs fout is om vlees te eten.

  ik vind dat iedereen die vlees eet moordenaars zijn.

  en het is nog wel bewezen dat je langer leefd en minder gouw ziekte's van krijgt zoals kanker en suikerziekte.

 • 12 jaar geleden xMiiChelleeex

  Ik lust geen eens Vis xD vroeger wilde ik ook altijd vegeterier worden alleen me moeder vont het nergens op slaan duszjaa

 • 12 jaar geleden Sannneee

  ik ben ook vegetaries

 • 12 jaar geleden reyhan

  ik kan niet zonder vlees en mensen die ervoor kiezen moeten het zelf weten toch? maarjah ik blijf lekker vlees eten<33

 • 12 jaar geleden Babsiebabs

  mijn beste vriendin is een vegetarier!!!

 • 12 jaar geleden Crlyn

  Ik ben meer dan 1 jaar vegetarier. (ik eet ook geen vis) Mijn broers vonden het eerst onzin, maar nu zijn ze er wel aan gewend. Als we bijvoorbeeld lasagne eten, hebben we er gewoon 'nepvlees' doorheen. Vaak eten mijn ouders en broers wel biefstuk enzo, maar dan eet ik gewoon een groenteburger, ofzo. en bbq'en? helemaal geen probleem! ik heb dan gewoon vegetarische balletjes, die we dan op de bbq kunnen leggen, mijn ouders en broers hebben natuurlijk dan wel echt vlees, en dat is hetzelfde bij vleesfondue. ik ebn vegetarier uit overtuiging (of whatever, hoe je het wilt noemen) maar ook omdat ik het niet echt lekker vind. Soms mis ik de indonesische balletjes en de hamburgers van myn vader wel, maar ik kan de verlijding weerstaan! :P Paar kinderen uit mijn klas vinden het maar stom dat ik vegetarier ben, zeggen ze 'dat jij ou vegetarier bent' dat vind ik dus nergens op slaan :P en trouwens, het boeit me niks al jij wel vlees eet

 • 12 jaar geleden Terah

  Ik eet weinig vlees, met mate dus.

  Wel eet en drink ik veel melk en yoghurt enzo, maar dit koop ik zoveel mogelijk biologisch, want ook een koe hoeft niet te lijden wanneer hij zorgt dat ik melk kan drinken, vind ik.

 • 12 jaar geleden Spice and Chocolat

  Vegetarier, eet wel vis. Lust geen vlees en vind het ook gezonder zo.

 • 12 jaar geleden poesikat

  ik ben geen vegetariër, maar ik denk er wel over na om het te worden...

 • 12 jaar geleden Melissa

  Dat vind ik egt een vooroordeel Lolitaa, xRenee Helemaal gelijk..Ennee: Ik eet lkkr me vlees hoor,, vind ik heerlijk

 • 12 jaar geleden Fasionn

  Geef mij maar en lekker BIEFSTUKJEE!

 • 12 jaar geleden Gwen_X

  ik ben geen vegetarier,, maar ik vind het wel belangrijk dat als ik vlees eet het dier een goed leven heeft gehad

  drm wil ik wel zoveel mogelijk biologisch vlees eten...

  Dat hebben we meestal thuis ook

  Ik vind het wel knap van mensen als ze vegetarier zijn!,,

  ik zou het zelf niet vol kunnen houden!

 • 12 jaar geleden Lolitaa

  vegetariers zijn irritant

 • 12 jaar geleden Renée - redacteur Girlscene (redactie)

  Ik vind het heel knap dat mensen het vol kunnen houden en bijvoorbeeld geen snack ofzo nemen met vlees!

  Ipv af en toe een kaassouflé ofzo.

  Zelf eet ik niet veel vlees maar ben geen vega.

 • 12 jaar geleden Anjuli

  hmm ik ben geen vegetarier maar vind hw3t wel erg knap voor de mensen die het wel zijn

 • 12 jaar geleden marilise

  even een vraag aan misspinky,, at je ook vleesvervangende producten? want jou klachten klinken heel erg bekend in de oren.. ik heb namelijk ook heel erg veel last van mijn knieën...

 • 12 jaar geleden sophiejj

  IK WAS EEN HALF JAAR VERGATARIER MAAR IK MOETS STOPPEN OMDAT IK VOLGENS DE DOKTOR ANDERS TE WEINING BOUWSTOFFEN ENZ.BINNEN KREEG,DIT KON IK NIET MET PILLEN OF ANDEREN MEDICIJNEN AANVULLEN,IK KREEG LAST VAN MIJN GEFRICHTEN(MIJN KNIE)IN HET ZIEKEN HUIS HEB IK FOTOS LATEN MAKEN(OMDAT IK NIET MEER KON LOPEN EN VOCHT ER IN ZAT)OP DE FOTOS WAS NIKS TE ZIEN,ALLES WAS GOED,EN IK AT WEL GEZOND VIS,GROENTE 9IK MOETS VIS VAN ME OUDERS VOOR ME BOUW STOFFEN)OOK HEEFT DE DOKTOR ME UIT GELEGT DAT HET NIET GOED VOOR KINDEREN ONDER DE 18 JAAR IS OM VERATARIER TE WORDEN OF TE ZIJN.IK VIND HET HEEL ERGJAMMER DAT IK HET NU NIET MEER BEN MAAR ALS IK 18,19 BEN WORD IK WEER VERATARIER9PS;IK LOOP NU ZELFS BIJ DE REUMATOLOOG)

 • 12 jaar geleden x_Lieke

  ik ben gewoon al 3 jaar vegetarier, ne ik ben d'r best wel trots op =) maar ik moet wel vis eten van m'n moeder omdat ze anders denkt da ik op het minst dood op de grond val ofzo:S

 • 12 jaar geleden Anouk

  Ik ben nu ook 3 jaar vegetariër, en het bevalt me prima!Ik vind het gewoon zielig voor de dieren.Ik gebruik ook geen make-up of verzorginsproducten die op dieren zijn getest.Ik draag ook geen leer..Maar iedereen moet het zel weten!

 • 12 jaar geleden poekzie

  ik ben meer een vagetariër.. ik koop geen vlees maar als ik bij een vriendin ben en zij eet een uh.. frikandel ofzo maar ze eet em neit op. dan eet ik em op. want dat vind ik helemaal erg. dan ís dat beestje al dood en dan wordt het niet eens gegeten.

  ik eet trouwens niet vegetarisch omdat ik het zielig vind maar omdat ik het niet nodig vind

 • 12 jaar geleden Rahila

  Ik ben ook een vegetariër.

 • 12 jaar geleden marilise

  ik ben ook al 9jaar vegetarisch...en ben de enigste thuis..maar me moeder doet soms ook mee haha maar ik snap soms niet dat als iemand vegetarisch is omdat ze het zielig vinde voor de diere dat ze dan wel vis eten..(maar dit is MIJN MENING..even voor de duidelijkheid haha)niet dat ik dadelijk allemaal lelijke reacties krijg en even een reactie op wyowin het is niet noodzakelijk voor de mens om vlees te eten.. er is zoveel vervangend eten waarvan je voldoende vitamine en minerale binne krijgt...

 • 12 jaar geleden Lisa

  Ben na de zomervakantie 2 jaar vegetariër...

 • 12 jaar geleden wyowin

  Ik denk dat de mens wel vlees moet en mag eten, maar de manier waarop we dat nu doen (bioindustrie, etc.) is gewoon zo fout...

 • 12 jaar geleden girlsceneM

  Ik wou t eerst ook, maar het werkt in mijn situatie echt niet om vegetarier te worden, thuis eet iedereen vlees...Ik vind het wel zielig...Maja eet het toch :O

 • 12 jaar geleden Charlotte

  ik ben ook 4 jaar vegetarier

 • 12 jaar geleden Steffi

  ik ben zoo'n vlees verslaafde!!!

 • 12 jaar geleden xSeaside

  nouja, kyk wy hebben zelf koeien en slachten die ook enzo, dus is nogal moelijk om dan vegetarier te worden , maar vind het wle knap van die mensen ! ;D

 • 12 jaar geleden Marielle

  heej ik ben net vegetarier geworden mij vriendin is het ook en ik vond het ook wel zielig voor de dieren want iedereen verdient een goed leven toch duss nu ben ik ook vegetarier

 • 12 jaar geleden xSummer_

  Oh goed zeg! xD

  XX.

 • 12 jaar geleden MirandaV

  Ik ben bijna 5 jaar vegetarisch.

 • 12 jaar geleden Shirpe

  Ik ben nu ook ongeveer een jaar vegi...Alleen ik heb heel erg last van zwarte vlekken voor me ogen. Dat is wel vervelend. Ik moest van de dokter meer appelstroop en pure chocolade eten. En het werkt wel een klein beetje.

 • 12 jaar geleden PHUNKiELAFUNK

  ik ben ook vega, 5 jaar

 • 12 jaar geleden xxMargot

  ik ben het geweest

  vind het echt knap van mensen die het geod volhouden

 • 12 jaar geleden Niki

  ik ben nu 2 jaar vegi!

 • 12 jaar geleden Sophie

  Ick ben nie vegatarish xD Maar ik wist nie dat er zo veel mensen vegatarish waren joh!

 • 12 jaar geleden ikkkkke

  ik ben ook vegetarisch nog niet zo lang 2 1/2 jaar maar ik ben heel blij dat ik die keuze heb genomen..

  ik let er ook echt op of er in snoep of drinke geen dierlijke producten zitten en heb ook nooit leren kleding of schoenen aan..

 • 12 jaar geleden MissNiinaa

  Mijn vriednin is oowk al 4 jaar vegetarisch!

  Heb ik nix tege ofsoow mr ze probeert mensen te dwingen om vegetarisch te worden...

  Dat vin ik wel nogal dom

  Ik bedoel,, Als iemand dat tog niejj wil...

 • 12 jaar geleden SummerLovin

  Ik ben ook vegetariër, een jaar of 7.

 • 12 jaar geleden mizzMarly

  Ik vroeg me af: mag een koe dan wel geslacht worden voor het leer wat je draagt maar niet voor het vlees?